UA-49499200-1

Διαφυγόντα κέρδη και κοινοτικές ενισχύσεις διεκδικούν οι βιοκαλλιεργητές Λακωνίας

15.4.2015_Χρήματα για τις ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 διεξήχθη η 2η  Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας, με θέμα τον Καθορισμό νομικού πλαισίου που θα ακολουθηθεί για:

α) τη διεκδίκηση διαφυγόντων κερδών λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης για τα έτη 2012,2013,2014 όλων των βιοκαλλιεργητών και

β) τη διεκδίκηση της ενίσχυσης για τους βιοκαλλιεργητές ελαιοδέντρων, βάση της Κοινοτικής Οδηγίας 1698/2005 που διέπει το πρόγραμμα καθώς και της Εθνικής Νομοθεσίας, ήτοι το ποσό των 90€ ανά στρέμμα ετησίως.

Η πλειοψηφία των μελών της Ένωσης έκανε αποδεκτή την εισήγηση της Νομικής Συμβούλου. Προκειμένου να συμμετάσχει κάποιος βιοκαλλιεργητής στην διαδικασία, θα πρέπει ο ίδιος ατομικά να αποφασίσει την συμμετοχή του, ενώ τα έξοδα θα επιμεριστούν αναλογικά στους ίδιους τους συμμετέχοντες στην διαδικασία διεκδίκησης.

Ο αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής των βιοκαλλιεργητών στην διαδικασία διεκδίκησης έως σήμερα κρίνεται ικανοποιητικός, ενώ η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση επισημαίνει ότι τα οποιαδήποτε οφέλη των διεκδικήσεων θα αφορούν αποκλειστικά τους συμμετέχοντες στην διαδικασία. Στη διαδικασία μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά, βιοκαλλιεργητές όχι μόνο της Λακωνίας αλλά και ολόκληρης της  Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Δημήτρης Καραμπάσης, τονίζει με δήλωσή του: «Η προσφυγή μας στην δικαιοσύνη αποσκοπεί να βάλει τέλος, στην αυθαίρετη και ενάντια στην Ελληνική και Κοινοτική Νομοθεσία, πρακτική των εκάστοτε διοικούντων το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τις υπηρεσίες του. Οι ενισχύσεις που δίνονται είναι 100% ευρωπαϊκές και οφείλουν να αποδίδονται στους δικαιούχους στο ακέραιο και στην ώρα τους, όπως ορίζει η Κοινοτική Νομοθεσία.  Ο αγώνας μας συνεχίζεται και ήρθε η ώρα της δικαίωσης».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 6936363268.

Check Also

Στη Μονεμβασιά το γαλλικό ιστιοφόρο που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα

Μια στάση στη Μονεμβασιά πραγματοποίησε σήμερα το γαλλικό ιστιοφόρο “Belem” το οποίο πρόκειται να μεταφέρει …

G-EZ117CQG76