UA-49499200-1

Βράβευση της Μαρίας Φαραντούρη στην Ιταλία

1.10.2014_Βράβευση της Μαρίας Φαραντούρη στην ΙταλίαΣτη γνωστή Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη απονέμεται φέτος το διεθνές μουσικό βραβείο «Premio Tenco», το οποίο έχει καθιερωθεί από το 1974 προς τιμήν του Ιταλού σύνθετη και τραγουδιστή Luigi Tenco.

Το βραβείο αποτελεί αναγνώριση για την συμβολή της Ελληνίδας καλλιτέχνιδας στη διάδοση του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Έχει απονεμηθεί μέχρι σήμερα σε πολλούς γνωστούς ερμηνευτές της διεθνούς μουσικής σκηνής και του τραγουδιού, όπως οι Leonard Cohen, Elvis Costello, Cesaria Evora, Nick Cave, Leo Ferre, George Brassens, Jacques Brel, Joni Mitchell, Milton Nascimento, Mercedes Sosa, Caetano Veloso κ.ά..

Η βραδιά απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου στο «Teatro del Casino» του Σαν Ρέμο, στο πλαίσιο μεγάλης συναυλίας με τη συμμετοχή ξένων και Ιταλών καλλιτεχνών που θα πλαισιώνουν την βραβευμένη Ελληνίδα ερμηνεύτρια.
Η Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριό της, συνοδευόμενη από τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Θύμιο Παπαδόπουλο στα πνευστά και τον Πέτρο Βαρθακούρη στο μπάσο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει το «Premio Tenco» τόσο στη μουσική σύνθεση όσο και στην ποίηση που αποτελεί βάση τραγουδιών, αναδεικνύοντάς  τα. Το συγκεκριμένο βραβείο είναι γνωστό σ’ όλο τον κόσμο για την προώθηση του γνήσιου ποιοτικού τραγουδιού που τιμά τη μουσική, την ποίηση και την ερμηνεία, σε αντίθεση με τα «εύπεπτα τραγούδια της σύντομης μόδας του εμπορίου», όπως αναφέρεται στο καταστατικό του.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76