UA-49499200-1

Ανακαλύπτουμε την άγνωστη Ελλάδα στο Μουσείο Γουλανδρή

15.1.2016_Ανακαλύπτουμε την άγνωστη Ελλάδα

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 χρόνων λειτουργίας του, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας διοργάνωσε έκθεση με θέμα «Ανακαλύψτε την Άγνωστη Ελλάδα – Προστατευόμενες Περιοχές», η οποία θα παραμείνει ανοικτή μέχρι το Μάρτιο του 2016.

Στην έκθεση, στην Αίθουσα NATURA, στον πρώτο όροφο του Κέντρου ΓΑΙΑ, παρουσιάζονται 20 προστατευόμενες περιοχές – ηπειρωτικές, νησιωτικές, ορεινές, παράκτιες, θαλάσσιες, υγρότοποι από όλη την Ελλάδα – όπου το Μουσείο έχει αναπτύξει ποικίλες δράσεις και είναι αφιερωμένες στην προστασία της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Η έκθεση δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις σύγχρονες μουσειολογικές τάσεις. Με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων δίδονται πληροφορίες για τις περιοχές, τη χλωρίδα και την πανίδα που φιλοξενούν, ενώ στις προθήκες παρουσιάζονται σπάνια και απειλούμενα δείγματα φυτών και ζώων από τις συλλογές του Μουσείου και πληροφορίες για την κατάσταση και τη σημασία της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα.

15.1.2016_Ανακαλύπτουμε την άγνωστη Ελλάδα_2

Στα 50 χρόνια λειτουργίας του, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας προώθησε την έρευνα της μοναδικής ελληνικής χλωρίδας και πανίδας, καθιέρωσε την περιβαλλοντική εκπαίδευση και με εκθέσεις και εκδόσεις προβάλλει διεθνώς τον φυσικό πλούτο της χώρας μας και την ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Φύσης.

Μέσω του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων – Υγροτόπων (ΕΚΒΥ – Παράρτημα του ΜΓΦΙ στη Θεσσαλονίκη), συνέβαλε στη διατήρηση της βιοποικιλότητας σε όλα της τα επίπεδα και στήριξε τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου των περιοχών NATURA 2000(419 προστατευόμενες περιοχές στην Ελλάδα), οι οποίες φιλοξενούν φυσικούς τύπους οικοτόπων και σπάνια είδη φυτών και ζώων. Συγκεκριμένα, το 27,2% της χερσαίας έκτασης και το 6,1% των χωρικών υδάτων της Ελλάδας έχουν ενταχθεί στις περιοχές NATURA, κατατάσσοντας τη χώρα μας στη 10η θέση ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη, με 4,5% της συνολικής έκτασης του Ε.Ο.Δ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

15.1.2016_Ανακαλύπτουμε την άγνωστη Ελλάδα_1

Info

Σαββατοκύριακα: 10:00 – 15:00 και τις καθημερινές μόνο για οργανωμένες επισκέψεις κατόπιν συνεννόησης.
Κέντρο ΓΑΙΑ
Όθωνος 100, 14562 Κηφισιά
τηλ. 210 8015 870

 

Πηγή: clickatlife.gr

 

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76