UA-49499200-1

Έξι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας

31.12.2014_Ρόδι ο καρπός της ζωής και της καλοτυχίας

Με κάποιες τροφές είμαστε πιο εξοικειωμένοι, άλλες τις θυμόμαστε αραιά και πού. Κάποιες από αυτές που λείπουν, όμως, από την κουζίνα και το πιάτο μας, είναι πολύ ωφέλιμες.

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τροφές που μέχρι τώρα δεν σας είχαν απασχολήσει ιδιαίτερα και εκτός από χρώμα και οφέλη, χαρίστε και ποικιλία στο διατροφικό σας πλάνο.

Σαρδέλες: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, καθώς και σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, κάλιο. Και σαν να μην είναι αυτά αρκετά, είναι και πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ψήστε τες με ελαιόλαδο και καταναλώστε τες σκέτες, σε σάντουιτς ή σαλάτα μαζί με κρεμμύδι.

Σπόροι κολοκύθας: Είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο, τα υψηλά επίπεδα του οποίου σχετίζονται με μείωση της πιθανότητας πρόωρου θανάτου. Προσθέστε τους στη σαλάτα σας ή ψήστε τους και καταναλώστε τους σαν σνακ.

Παντζάρι: Ως μια πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, το παντζάρι πρέπει να μπαίνει πιο συχνά στο πιάτο μας. Το βαθύ, κόκκινο χρώμα τους, μάλιστα, παίζει επίσης σημαντικό ρόλο, αφού προκύπτει από την ισχυρή φυτική χρωστική και αντιοξειδωτική ουσία την βητακυανίνη, η οποία έχει αντικαρκινική δράση. Προτιμήστε το φρέσκο και ωμό μέσα στη σαλάτα σας, καθώς το ζέσταμα μειώνει την αντιοξειδωτική του δράση.

Κανέλα: Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν υψηλή χοληστερίνη ή σάκχαρο; Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει, καθώς παίζει ρόλο στον έλεγχό τους. Προτιμήστε την στον καφέ, το τσάι ή το κακάο σας ή εναλλακτικά στη βρώμη.

Λάχανο: «Υπερφορτωμένο» με θρεπτικά συστατικά, το λάχανο μπορεί να δράσει κατά του καρκίνου, χάρη στη σουλφοραφάνη, χημικό το οποίο ενισχύει τα ένζυμα που τον καταπολεμούν. Προτίμήστε το σαν λαχανοσαλάτα ή δώσε μια υγιεινή γεύση στο μπέργκερ ή το σάντουιτς.

Ρόδι: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C τονώνει το ανοσοποιητικό, ενώ παράλληλα μειώνει την αρτηριακή πίεση. Προτιμήστε το σκέτο, σε χυμό ή προσθέστε το στη σαλάτα σας για έξτρα γεύση.

 

Πηγή: clickatlife.gr

Check Also

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ – 3 στη Ν.Μ. Μολάων

Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν …

G-EZ117CQG76