UA-49499200-1

Άνοιξε το Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2015

17.7.2015_Παράταση των προθεσμιών υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Άνοιξε αργά το βράδυ της Τρίτης η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το έτος 2015. Όσοι επιθυμούν μπορούν να μπαίνουν στο σύστημα και να καταθέτουν τις δηλώσεις, οι οποίες υπολογίζονται σε περίπου 6 εκατομμύρια, ενώ όπως προκύπτει από ενημέρωση που έκανε σε λογιστές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, το Taxisnet θα παραμείνει ανοιχτό για διάστημα τριών μηνών. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, η οποία σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος λήγει στις 30 Απριλίου, θα παραταθεί μάλλον μέχρι τις 30 Ιουνίου, ίσως και μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου.

Σε πρώτη φάση για όποιον υποβάλει τώρα τη δήλωση, η εκκαθάριση θα γίνεται με τρεις διμηνιαίες δόσεις, πληρωτέες τους μήνες Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο. Εφόσον ψηφιστεί όμως το επόμενο διάστημα η (προαναγγελθείσα) αλλαγή στον αριθμό των δόσεων, τότε θα αλλάξει και στο σύστημα ο τρόπος πληρωμής του φόρου που θα προκύψει.

Υπενθυμίζεται ότι οι φορολογούμενοι, κάνοντας χρήση των κωδικών εισόδου που έχουν προμηθευτεί, εισέρχονται στην εφαρμογή υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και καλούνται να οριστικοποιήσουν πρώτα τα προσωπικά τους στοιχεία που είναι καταχωρημένα στο taxis, στην πρώτη κάρτα που θα ανοίξει όταν πατήσουν την επιλογή για την συμπλήρωση του εντύπου Ε1. Μετά την οριστικοποίηση μπορούν να βρουν προσυμπληρωμένα τα ποσά για κάποια από τα εισοδήματα που έχουν εισπράξει κατά το 2015, τους φόρους που τους έχουν παρακρατηθεί, τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους κλπ, ενώ θα έχουν πρόσβαση και στην ειδική επιλογή για την Ενημέρωση Αποδοχών που έχει γίνει από τους εργοδότες και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Πηγή: portal.tee.gr

Check Also

Παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη: Να λάμψει η αλήθεια ζητά ο Μανώλης Μάκαρης

Ένταση προκαλεί το πολυπόθητο εδώ και χρόνια έργο της παράκαμψης των οικισμών Βλαχιώτη και Σκάλας, …

G-EZ117CQG76