UA-49499200-1

2ο Laconia Summer Basketour: Πρωταθλητής LSB 2017 ο ΑΠΟΕΛ Μολάων

Μετά από οχτώ αγωνιστικές ημέρες, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 2ο Laconia Summer Basketour, που διεξήχθη, 5-12 Αυγούστου 2017, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μολάων, στο Δήμο Μονεμβασίας.

Ο ΑΠΟΕΛ, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αναδείχθηκε Πρωταθλητής του Laconia Summer Basketour. Η ομάδα από τους Μολάους, επικράτησε με 72-69 του Κάστρου Μονεμβασίας, σε έναν συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην ευστοχία από την γραμμή της φιλανθρωπίας.

Για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκαν οι Ζήσης Σαρικόπουλος, Αβραάμ Καλλινικίδης, Κωστής Εζόμο και Δημήτρης Ρετσινάς, ενώ την ήδη πολύ καλή ομάδα του Κάστρου πλαισίωσε ο Αλέξανδρος Σιγκούνας.

Στον μικρό τελικό, η Δαιμονιά πήρε την τρίτη θέση στην διοργάνωση, κόντρα στην Νεάπολη με 104-90. Με την φανέλα των Demon Village αγωνίστηκαν οι Γιάννης Αθανασούλας και Θοδωρής Ασημακόπουλος και με την Νεάπολη, ο Χαράλαμπος Κοντραφούρης. Και τους δύο αγώνες πλαισίωσαν οι μαζορέτες της Κύμης, Blue Fires.

Παράλληλα με τους δύο αγώνες πραγματοποιήθηκαν οι διαγωνισμοί τριπόντων και καρφωμάτων. Από τα 6,75, η έκπληξη έγινε από τον Παντελή Σταθάκη από την Άμυνα Μολάων. Ο 17χρονος μπασκετμπολίστας επικράτησε τόσο του πολύπειρου στην Α1, Γιάννη Αθανασούλα, αλλά και του εξαιρετικού Νίκου Παπαδόπουλου από την Δαιμονιά.

Ο Αλέξανδρος Σιγκούνας, αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό καρφωμάτων, προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα στο Κλειστό Γυμναστήριο Μολάων. Μάλιστα ο παίκτης από φέτος του Περιστερίου, βγήκε και πρώτος σκόρερ του LSB 2017. Τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη (MVP) του 2ου Laconia Summer Basketour κατέλαβε ο Κωστής Εζόμο, που συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στην διοργάνωση.

Ξεχωριστού θεάματος αγώνας, ήταν αυτός των επισήμων. Χορηγοί και υποστηρικτές του LSB, άνθρωποι των τοπικών φορέων του Δήμου Μονεμβασίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου μαζί με τους δύο παρουσιαστές του final 4, Πέτρο Πολυχρονίδη και Έλενα Κρεμλίδου, έβαλαν καλάθι στον παιδικό καρκίνο, στηρίζοντας τον σύλλογο ΦΛΟΓΑ.

Χορηγοί του Laconia Summer Basketour είναι οι Biogreco, Μορέως Ήδιστα, Petra Club, Ημιχρονο Σπορ, Tzante Café Restaurant, Laconia Magazine και Οπτικά Κότσαλης, Φυσικοθεραπευτήριο Σταματίνα Μοίρα. Το Laconia Summer Basketour διεξάγεται με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Μονεμβασιάς και ο ΑΠΟΕΛ. Διεθνής Συνεργάτης το World Club Basketball Tournament που διεξάγεται στο Hastings της Μεγάλης Βρετανίας.

Τα αποτελέσματα Σάββατο 12/8/2017
Διαμονιά-Νεάπολη 104-90 (Μικρός Τελικός)
ΑΠΟΕΛ-Κάστρο Μονεμβασίας 72-69 (Τελικός)

 

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76