UA-49499200-1

Αναβαθμίζεται περαιτέρω το παραλιακό μέτωπο της Πλύτρας

Μια νέα διαμόρφωση του παράλιου κοινόχρηστου χώρου έρχεται να προστεθεί  στο ήδη αισθητικά αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο της Πλύτρας. Πρόκειται για το πρώην γήπεδο , έμπροσθεν των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο διαμορφώνεται σε πλατεία, με πολλές και ποικίλες χρήσεις.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση παράλιου κοινόχρηστου χώρου σε πλατεία στην Πλύτρα Δήμου Μονεμβασίας», συνολικού προϋπολογισμού 271.545,05€.

Ο Δήμος Μονεμβασίας εκπόνησε τη μελέτη του έργου και εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις, προκειμένου ο φάκελος να είναι πλήρης για να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020, Μέτρο 19: «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ)»,

Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου αφορά τη δημιουργία περιοχών διαφορετικής χρήσης και ενδιαφέροντος στην πλατεία, προκειμένου να μην διαταραχθεί η σημερινή λειτουργία και χρήση της από τις τοπικές επιχειρήσεις και παράλληλα, να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης, τονίζει ότι το εν λόγω έργο θα συμβάλει τα μέγιστα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και της μορφής του οικισμού, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η απόδοση σε χρήση ενός καλαίσθητου χώρου θα αναδείξει περαιτέρω τον τοπικό οικιστικό χαρακτήρα, στηρίζοντας και ενδυναμώνοντας τις πολιτιστικές δομές του τόπου, ενώ παράλληλα θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής».

Check Also

100 παράτυποι μετανάστες στο Δήμο Μονεμβασίας

Σκάφος με 100 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε, χθες (4/3/2024),  7 ναυτικά μίλια περίπου ανατολικά του Κάβο …

G-EZ117CQG76