UA-49499200-1

Τον ιατρό Λάζαρο Σκάγκο τίμησαν οι Σύλλογοι του Αγίου Ιωάννη

16.5.2015_Τον ιατρό Λάζαρο Σκάγκο τίμησαν οι Σύλλογοι του Αγίου Ιωάννη

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2016 , κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας, στον προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου, οι Σύλλογοι του Αγίου Ιωάννη Μονεμβασίας, τίμησαν τον καταγόμενο από το χωριό, ιατρό – γυναικολόγο Λάζαρο Σκάγκο.

Πλήθος κόσμου τόσο από τον Άγιο Ιωάννη όσο και από την ευρύτερη περιοχή, συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τόσο τη μητέρα, όσο και για να εκφράσουν την εκτίμηση και την αμέριστη αγάπη τους στο τιμώμενο πρόσωπο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών, ο Προοδευτικός Σύλλογος και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός του Αγίου Ιωάννη, παρέδωσαν τιμητική πλακέτα στον Λάζαρο Σκάγκο, για την επί σειρά ετών κοινωνική προσφορά του μέσα από το χώρο της υγείας, αλλά και για την διαρκή παρουσία του στο τόπο γέννησής του.

16.5.2015_Τον ιατρό Λάζαρο Σκάγκο τίμησαν οι Σύλλογοι του Αγίου Ιωάννη_1

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών κυρία Νεκταρία Ψυχογυιού, αφού ευχαρίστησε τον κ. Σκάγκο για την παρουσία αλλά και την προσφορά του στον άνθρωπο, παρουσίασε ένα  σύντομο βιογραφικό του, δηλώνοντας ιδιαίτερα ευτυχής που σύσσωμο το χωριό του Αγίου Ιωάννη, τιμά ένα άξιο τέκνο του.

Ο κ. Σκάγκος, φανερά συγκινημένος, εξέφρασε τη χαρά του, διότι το χωριό στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε, τον τίμησε για την προσφορά του. Μια τιμή που όπως είπε «τη δέχθηκε με ικανοποίηση αλλά και με δόση αμηχανίας», μια και όπως τόνισε «για μένα η προσφορά στο συνάνθρωπο είναι αυτονόητη αλλά και καθήκον.»

Τέλος ο κ. Λάζαρος Σκάγκος ανέφερε ότι όλα αυτά τα χρόνια διάφοροι σύλλογοι αλλά και η πολιτεία τον τίμησαν, όμως την απόδοση τιμής από το χωριό του τη δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και υπερηφάνεια, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Σας ευχαριστώ από καρδιάς και σας υπόσχομαι ότι όσο αναπνέω θα προσφέρω.»

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με τη παρουσία τους η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κυρία Παναγιώτα Αλειφέρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κατερίνα Τσαφατίνου, Γιώργος Βουνελάκης και Βασίλης Κουλουβάκος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Σκάγκος

Check Also

Στη Μονεμβασιά το γαλλικό ιστιοφόρο που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα

Μια στάση στη Μονεμβασιά πραγματοποίησε σήμερα το γαλλικό ιστιοφόρο “Belem” το οποίο πρόκειται να μεταφέρει …

G-EZ117CQG76