UA-49499200-1

Tο Γλυπτό του Έλληνα Μετανάστη κοσμεί το Μόντρεαλ

Το Γλυπτό του Έλληνα Μετανάστη, στη συμβολή Παρκ Άβενιου και Ζαν Ταλόν, στο κέντρο της εμβληματικής για τον Ελληνισμό περιοχής του Παρκ Εξτένσιον, ήταν το δώρο των Ελλήνων του Μόντρεαλ για τη φετινή 375η επέτειο από την ίδρυση της πόλης.

Τα αποκαλυπτήρια του Γλυπτού, το οποίο είναι έργο του διακεκριμένου γλύπτη και καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών κ. Γιώργου Χουλιάρα, έγιναν την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, από  τον δήμαρχο Μόντρεαλ κ. Ντενί Κοντέρ και τους επικεφαλής των φορέων που πρωτοστάτησαν στην ανέγερσή του, όπως ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ κ. Νίκος Παγώνης, ο πρόεδρος του Επαρχιακού Κογκρέσου Κεμπέκ κ. Γιάννης Θεοδοσόπουλος, η αντιδήμαρχος κα Μαίρη Ντέρος, ως πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων (παράρτημα Μόντρεαλ) και η γενική γραμματέας, δημοσιογράφος και συγγραφέας κα Ιουστίνη Φραγκούλη – Αργύρη. Παρόντες ήταν ο πρέσβη της Ελλάδος στον Καναδά κ. Γιώργος Μαρκαντωνάτος και ο γενικός πρόξενος κ. Νίκος Σιγάλας.

Οι ομογενείς στέκονται συγκινημένοι απέναντι σ’ ένα μνημείο, που συμβολίζει τις δυσκολίες και μαζί το πείσμα και την ελπίδα του πρώτου μεγάλου κύματος των Ελλήνων μεταναστών στον Καναδά.

Το Γλυπτό του Έλληνα Μετανάστη έχει γίνει αξιοθέατο για την πόλη του Μόντρεαλ, καθώς τις τελευταίες ημέρες ομογενείς από διάφορες περιοχές της χώρας έρχονται να το δουν από κοντά. Και όχι μόνο από τον Καναδά αλλά και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση οικογένειας που ταξίδεψε από το Μπάφαλο.

ΦΩΤΟ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ/Ζώης Μαρίνος
Πηγή: Εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» (ekirikas.com)

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76