UA-49499200-1

Solu: Αναδημιουργώντας το PC

17.10.2015_Solu  Αναδημιουργώντας το PC

«Solu» (οργανικό κύτταρο) είναι το όνομα του εγχειρήματος της ομάδας του Κρίστοφερ Λόσον και της ομάδας του στη Φινλανδία, που προσπαθούν στην ουσία να αναδημιουργήσουν το PC.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, πρόκειται για έναν νέο τύπο υπολογιστή που μόλις ανακοινώθηκε και μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως αυτόνομη οθόνη αφής, ενώ παράλληλα μπορεί να συνδεθεί με μεγαλύτερη οθόνη και να χρησιμοποιηθεί ως controller. Ο χρήστης χειρίζεται όσα συμβαίνουν στη μεγάλη οθόνη με χειρονομίες. Ωστόσο η σύνδεση είναι μέσω HDMI και όχι ασύρματα.

Το βασικό πλεονέκτημα είναι το λογισμικό του: Βασιζόμενο σε μια πολύ τροποποιημένη έκδοση του Android, παρέχει μια σειρά καινοτομιών, μεταξύ των οποίων και το file management, καθώς δεν περιλαμβάνονται φάκελοι/ folders- απεναντίας, θυμίζει περισσότερο «χάρτη», κάτι που, σύμφωνα με την ομάδα που αναπτύσσει το Solu, επιτρέπει καλύτερη συγκέντρωση. Επίσης, χρησιμοποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το cloud computing, για να μπορούν πολλοί χρήστες να εργάζονται πάνω σε έγγραφα με πιο «καλαίσθητο» τρόπο από ό,τι τώρα (εκατέρωθεν αποστολή email).

Όσον αφορά στο μοντέλο διάθεσής του, δεν έχει να κάνει με αγορά λογισμικού, αλλά την πληρωμή μιας μηνιαίας συνδρομής (αν και δεν έχει αποφασιστεί, μάλλον θα κινείται γύρω στα 20 δολάρια) και θα επιτρέπει τη χρήση όποιων προγραμμάτων επιθυμεί ο χρήστης (ένα «Spotify» λογισμικού).

Επί της παρούσης το Solu αρχίζει την «κούρσα» του ως καμπάνια στο Kickstarter- και, όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό δημοσίευμα του BBC, έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του. Το κόστος του για όσους είναι πρόθυμοι να το υιοθετήσουν/ στηρίξουν από τώρα ανέρχεται στα 299 ευρώ.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76