UA-49499200-1

Formula 1: «Τσάρος» στο Σότσι ο Χάμιλτον

12.10.2014_Formula 1 «Τσάρος» στο Σότσι ο ΧάμιλτονΟ Λιούις Χάμιλτον έγραψε ιστορία, καθώς από σήμερα είναι ο πρώτος νικητής στο πρώτο γκραν πρι της Formula 1 που διεξήχθη στη Ρωσία. Δεύτερος τερμάτισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ και τρίτος ο Βάλτερι Μπότας, με τους τρεις πιλότους να δέχονται τα συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος έκανε και τις απονομές.

Παρουσία 100.000 θεατών ο Βρετανός οδηγός της Mercedes έκανε μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου στην καριέρα του. Εκκινώντας για έβδομη φορά φέτος από την pole position ο Χάμιλτον διατήρησε την πρώτη θέση από την αρχή έως το τέλος του αγώνα, τον οποίο κέρδισε χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί σε κανένα σημείο του.

Ενώ όμως ο Χάμιλτον πρέπει να περιμένει, η (γερμανική) ομάδα του έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου των κατασκευαστών εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση τη Red Bull, που μονοπωλούσε το πρωτάθλημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η 31η νίκη στην καριέρα του Βρετανού, τέταρτη συνεχής και συνολικά ένατη για την τρέχουσα περίοδο, αύξησε τη διαφορά που τον χωρίζει από το συναθλητή του Ρόσμπεργκ στους 17 βαθμούς. Να σημειωθεί μάλιστα ότι ο Γερμανός επιχείρησε να τον προσπεράσει (αντικανονικά) στην εκκίνηση, όμως αυτό τού δημιούργησε πρόβλημα στα ελαστικά και τον έστειλε στα πιτ.

Παρόλα ταύτα ο Ρόσμπεργκ κατόρθωσε να παραμείνει δεύτερος, με τη Williams του Φιλανδού Μπότας να τερματίζει τρίτη και να ακολουθούν οι McLaren του Τζένσον Μπάτον και του Κέβιν Μάγκνουσεν. Από εκεί και ύστερα έκτος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari), έβδομος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο (Red Bull), όγδοος ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull), ένατος ο Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari) και τη δεκάδα έκλεισε ο Σέρχιο Πέρες, με Force India.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης ο Γιώργος Παπαχρήστου από τα Βάτικα

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης συμμετείχε, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Γιώργος Παπαχρήστου από τη Νεάπολη. …

G-EZ117CQG76