UA-49499200-1

Cycling Forum Europe και 217 δις για το ποδήλατο

17.3.2015_Cycling Forum Europe και 217 δις για το ποδήλατο

Περίπου 250 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ήδη μετακινούνται με το ποδήλατο, δημιουργώντας ένα ετήσιο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό όφελος της τάξης των 210 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι πόλεις της Ευρώπης θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν, όπως θα μεγαλώνει και η πίεση με τους λιγοστούς πόρους, να εξασφαλιστούν υψηλής ποιότητας δημόσιοι χώροι, αποτελεσματικά συστήματα μεταφοράς και ένα υγιές και ελκυστικό αστικό περιβάλλον τόσο για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της. Ετσι οι πόλεις επανεξετάζουν τα συστήματα κινητικότητας τους για να είναι κατάλληλα και για το μέλλον.

Σε αυτήν την κατεύθυνση τις 20 Νοεμβρίου εγκαινιάστηκε το CYFO – Cycling Forum Europe, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Ποδηλατικό Φόρουμ. Το φόρουμ αυτό δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ECF (Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδηλατιστών) και υποστηρίχθηκε από βουλευτές διαφορετικών πολιτικών κομμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με στόχο να τοποθετήσει την ποδηλασία ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα.

«Η ποδηλασία είναι ζωή!», αυτό ήταν το μήνυμα της Violeta Bulc, της νέας Ευρωπαϊκής Επιτρόπου για τις Μεταφορές, η οποία έκανε μια από τις πρώτες της δημόσιες εμφανίσεις στο νέο της ρόλο, μετακινούμενη πάνω σε ένα ποδήλατο. Η Επίτροπος πρόσθεσε: «Η κινητικότητα σε συνδυασμό με τις καθαρές μεταφορές και τα ηλεκτρικά οχήματα, είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του οράματος της Επιτροπής για υγιείς και βιώσιμες πόλεις. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα τεράστιο δυναμικό, για να προωθηθεί περισσότερο το ποδήλατο στις αστικές περιοχές. Οι τοπικές αρχές πρέπει όμως να έχουν και στήριξη σε επίπεδο Ε.Ε. για την προώθηση της ποδηλασίας».
Το Cycling Forum Europe είναι ένα ενεργό κοινοβουλευτικό δίκτυο για τους βουλευτές που είναι υπέρμαχοι της ανάπτυξης της ποδηλασίας. Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να συζητήσουν 2-4 φορές το χρόνο δημοσίως για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προώθηση της ποδηλασίας, στις μεταφορές και στον τουρισμό, εντός και εκτός Ευρώπης

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιστεύουν ότι μέσα από την ανάπτυξη του ποδηλάτου, μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας για τους Ευρωπαίους μέσω επενδύσεων, όχι μόνο επειδή έχει ένα αποδεδειγμένο ιστορικό δημιουργίας πράσινων και βιώσιμων θέσεων εργασίας, αλλά και εξαιτίας των τεράστιων εισφορών που διοχετεύονται σε ευρύτερους στόχους της Ε.Ε. «Οι κοινωνικοί εταίροι, οι επιχειρήσεις και οι πολιτικοί είναι έτοιμοι να επενδύσουν σε 650.000 θέσεις εργασίας, 217 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, ως συνεισφορά στην οικονομία της Ε.Ε.», δήλωσε ο Kevin Μέιν, Διευθυντής Ανάπτυξης της ECF.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το http://www.ecf.com/projects/cycling-forum-europe/

 

Πηγή: myota.gr

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76