UA-49499200-1

2,6 εκατ. ευρώ για νέα πτέρυγα στο Λύκειο Νεάπολης

Με ένα νέο έργο στο χώρο της παιδείας, συνεχίζει τη δυναμική του πορεία ο Δήμος Μονεμβασίας. Πρόκειται για την ανέγερση νέας πτέρυγας στο χώρο του Λυκείου Νεάπολης, προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την προσθήκη νέου κτιρίου, στο υφιστάμενο σχολικό συγκρότημα Λυκείου στη Δ.Κ. Νεάπολης, με σκοπό τη δημιουργία σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου – Επαγγελματικού Λυκείου. Ταυτόχρονα ανακαινίζεται ο περιβάλλων χώρος και οι υπαίθριοι – ημιυπαίθριοι χώροι.

Σκοπός της όλης προσπάθειας, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Δήμος, είναι  να μεταφερθεί το Γυμνάσιο στο νέο κτιριακό συγκρότημα και το υπάρχον κτίριο το οποίο θα μείνει κενό, να χρησιμοποιηθεί για χρήσεις απαραίτητες στη Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης, όπως μεταφορά του Ναυτικού Μουσείου στον εύκολα προσβάσιμο χώρο, καθώς και άλλες χρήσεις συνάθροισης και πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, τονίζει ότι με το συγκεκριμένο έργο επιδιώκεται η αναβάθμιση των υποδομών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Για το Δήμο Μονεμβασίας, τα ζητήματα της εκπαίδευσης αποτελούν προτεραιότητα και πάντα θα είναι  στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών, για τη δημιουργία ενός σχολείου ανοικτού στην κοινωνία και τον κόσμο, ενός σχολείου που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο».

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76