UA-49499200-1

2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Το μεγαλύτερο γεγονός για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά

22.1.2015_2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - Το μεγαλύτερο γεγονός για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά

Η έκθεση ορόσημο για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά και τον έλληνα παραγωγό, ανοίγει τις πύλες της για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2015, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό ή αλλιώς το πιο σημαντικό ραντεβού της χρονιάς, για τους επαγγελματίες και η πιο απολαυστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Με έργο και αποστολή την προβολή και προώθηση των Eλληνικών Τροφίμων, Ποτών και Παραδοσιακών Προϊόντων σε Ελλάδα και Εξωτερικό, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ τελεί ήδη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς αγκαλιάζει με τις κατηγορίες της συνολικά το φάσμα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, από μεγάλες εταιρίες έως μικρούς παραγωγούς και τοπικές μονάδες. Σηματοδοτώντας την πλέον ολοκληρωμένη συνάντηση όλων των παραγόντων που εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής, συσκευασίας, εμπορίας και διακίνησης των τροφίμων και ποτών, η διοργάνωση έχει διπλό χαρακτήρα, καθώς καλύπτει και το χονδρεμπόριο, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο F&B Commercial Hall, αλλά και τη λιανική, στο Greek Market Hall.

22.1.2015_2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - Το μεγαλύτερο γεγονός για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά_622.1.2015_2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - Το μεγαλύτερο γεγονός για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά_3

Φέτος, μια νευραλγική χρονιά για τις ελληνικές εξαγωγές, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει καταφέρει με τη σημασία και τη σοβαρότητά της να κερδίσει την αιγίδα και τη συνεργασία μιας σειράς σημαντικών διακρατικών εμπορικών επιμελητήριων, όπως το Ελληνορωσικό, το Ελληνοκινεζικό, το Ελληνοτουρκικό και το Ελληνοβουλγαρικό Εμπορικό Επιμελητήριο, παρέχοντας έτσι τις προϋποθέσεις για διεθνή προβολή των ελληνικών προϊόντων στις αγορές των παραπάνω χωρών, αλλά και τη δυνατότητα Β2Β συναντήσεων των παραγωγών μας με ομάδες επιχειρηματιών και εμπορικούς αντιπροσώπους της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.

22.1.2015_2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - Το μεγαλύτερο γεγονός για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά_122.1.2015_2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - Το μεγαλύτερο γεγονός για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά_2

Δεν είναι τυχαία άλλωστε, η προτίμηση των Ελληνικών Περιφερειών στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ειδικά αυτών που εκπροσωπούν τη νησιώτικη χώρα, μιας περιοχής με πολυάριθμα εκλεκτά προϊόντα και αναπτυσσόμενη δυναμική πορεία. Συγκεκριμένα, επίσημα συμμετέχουν η Περιφέρεια Κρήτης, οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η τελευταία μάλιστα, επιλέχθηκε και ως η τιμώμενη Περιφέρεια για τη φετινή διοργάνωση, καθώς τα ιδιαίτερα τοπικά τρόφιμα και ποτά, η εξαιρετική διατροφική τους αξία αλλά και οι συνεταιρισμοί και οι παραγωγικές δυνάμεις του Ιονίου αξίζουν και την αναγνώριση στο εσωτερικό αλλά και την καλύτερη διέξοδο για εξαγωγές και παγκόσμια καταξίωση.

Για κάθε επισκέπτη, ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ παραμένει πιστή στις αρχές της, ως μια απολαυστική, ξέγνοιαστη και χαρούμενη εμπειρία, που ξεπερνά τα όρια μιας απλής διοργάνωσης. Στο πλούσιο μενού της, πέρα από τα πιο εκλεκτά ελληνικά προϊόντα σε αποκλειστικά προνομιακές τιμές για τους επισκέπτες, περιλαμβάνει μοναδικές παράλληλες εκδηλώσεις όπως, «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» με τον βραβευμένο Chef Λευτέρη Λαζάρου και τις λέσχες αρχιμαγείρων απο όλη την Ελλάδα να ξεδιπλώνουν μπροστά μας τα μυστικά σπάνιων παραδοσιακών συνταγών, «Πίνουμε Ελλάδα» αφιερωμένη στα τοπικά ποτά και αποστάγματα, «ε-ΒΕΕR-ία Ελλάδας» με τις διασημότερες ελληνικές ζυθοποιίες να μας συστήνονται και να μας κερνούν τις πιο αγαπητές ετικέτες τους και τους «Δρόμους της Ελιάς», με θέμα το ελληνικό ελαιόλαδο και τον πολύτιμο ρόλο του στο μεσογειακό πολιτισμό.

22.1.2015_2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - Το μεγαλύτερο γεγονός για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά_422.1.2015_2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - Το μεγαλύτερο γεγονός για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά_5

Έτσι για 4 ολόκληρες ημέρες, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναδεικνύεται ως την πλέον ιδανική αφορμή για απολαυστικές αποδράσεις από την καθημερινότητα, για χιλιάδες κόσμο, από την Αθήνα αλλά και όλη την χώρα. Μια χορταστική, κυριολεκτικά και μεταφορικά, διαδραστική διοργάνωση, που γράφει τη δική της ιστορία με τη δυναμική της παρουσία αλλά και την αγάπη του κόσμου. Με τη φροντίδα της της RM INTERNATIONAL, που με 23 χρόνια εμπειρία στη διοργάνωση επιτυχημένων εκθέσεων και πάνω από 50 εκθέσεις σε όλους σχεδόν τους εκθεσιακούς χώρους της Αττικής, πρωτοπορεί και δικαιώνεται από περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες, μέχρι σήμερα.

 

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76