UA-49499200-1

16α γενέθλια της Google – Χρόνια πολλά Google

27.9.2014_16α γενέθλια της Google - χρόνια πολλά GoogleΗ Google, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης και όχι μόνο, γιορτάζει σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2014, τα 16 χρόνια από την ίδρυση της με ένα διαφορετικό doodle.
Ο μεγάλος G μετράει το ύψος του πρώτου “o” σε σχέση με το l και εκείνο δείχνει απογοητευμένο…
Αν και όπως δείχνουν και οι γραμμούλες στον τοίχο και το o έχει ψηλώσει πολύ από την προηγούμενη φορά!
Η Google σήμερα, 16 χρόνια μετά, δεν είναι μία απλή μηχανή αναζήτησης αλλά είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών που έχει επηρεάσει και τον τρόπο σκέψης μας.
Φράσεις όπως «κάνω google», «γκουγκλάρω», «γκουγκλίζω» ή «μπαίνω στον γκούγκλ», έχουν ενσωματωθεί στο λεξιλόγιο μας.
Σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια «γεννήθηκε»  η Google και γι΄αυτό σήμερα άλλαξε  το λογότυπό της βάζοντας ένα διαφορετικό εορταστικό doodle
Έχει καταφέρει να δημιουργήσει περίπου 100 online προϊόντα και να κάνει την διαδικτυακή μας ζωή πιο εύκολη και διασκεδαστική!
Σίγουρα, πάντως, οι Larry Page και Sergey Brin από το πανεπιστήμιο Στάνφορντ δεν φαντάζονταν πως θα δημιουργούσαν έναν παγκόσμιο κολοσσό, που θα εκτόπιζε την μέχρι τότε «βασίλισσα» των μηχανών αναζήτησης, την Yahoo.
Προσφέρει λογισμικό συμπεριλαμβανομένου email (Gmail), σουίτα γραφείου (Google Drive), και κοινωνικής δικτύωσης (Google +). Η εταιρία ηγείται της ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος για κινητές συσκευές Android. Η Google μετακινείται όλο και περισσότερο σε υλικό τηλεπικοινωνιών: συνεργάζεται με μεγάλους κατασκευαστές ηλεκτρονικών για την παραγωγή των συσκευών Nexus και εξαγόρασε την Μοτορόλα τον Μάιο του 2012.
Η λέξη «Google» προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «Googol», τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Milton Sirotta για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ
Στην αρχή το Google έτρεχε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με τα domain google.stanford.edu και z.stanford.edu. Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997 και δημιουργήθηκε η εταιρία στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998. Είχε ως βάση το γκαράζ μιας φίλης τους στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια.
Iδρύθυκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996, όταν αυτοί κάνανε το διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google έγινε ιδιωτική εταιρία. Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματηστήριο. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες. To 2006 η Google μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, τα οποία ονομάζονται Googleplex.
Το Googleplex είναι τα κεντρικά της Google, αφού όλες οι λειτουργίες της μηχανής αναζήτησης εμπνέονται και υλοποιούνται μέσα σ’ αυτό το κτίριο.
Το όνομα έχει διπλό συμβολισμό:
αποτελεί λογοπαίγνιο του αριθμού googol (10100)
είναι συνθετικό των λέξεων Google και complex (=συγκρότημα), σε μια πιο γλωσσολογική ερμηνεία.

Χρόνια πολλά λοιπόν στην Google!

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76