UA-49499200-1

Στο Φαράγγι της Στενωσιάς την Κυριακή 16/7 ο Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, μια δροσιστική πεζοπορία στο Φαράγγι της Στενωσιάς, μπάνιο στον Καταρράκτη Καλαμάρη και την υπέροχη αμμουδερή παραλία της Γιάλοβας!

Η πεζοπορία ξεκινά σε κατάφυτο σκιερό μονοπάτι πλάι στην κοίτη του ομώνυμου ποταμού. Η βλάστηση στις όχθες είναι πλούσια και περιλαμβάνει πλατάνια, λυγαριές, αγριοκαλαμιές, μυρτιές, πουρνάρια και ρείκια. Σύντομα οι πεζοπόροι συναντούν τον πρώτο εντυπωσιακό καταρράκτη του φαραγγιού, όπου το νερό κυλάει με ορμή και σχηματίζει μια γαλαζοπράσινη λιμνούλα στη βάση του.

Η διαδρομή συνεχίζεται με αλλεπάλληλους καταρράκτες και μικρές λιμνούλες που ενθουσιάζουν και εντυπωσιάζουν κάθε περιπατητή. Η πεζοπορία συνεχίζεται υπό τους ήχους των τρεχούμενων νερών, διασχίζοντας κατάφυτα μονοπάτια, περνώντας μέσα από πανύψηλες καλαμιές με προορισμό τον μεγάλο καταρράκτη Καλαμάρη, που το ύψος του φτάνει τα 20 μέτρα. Εδώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα διάλειμμα και μια δροσιστική βουτιά στα νερά του.

Μαζί τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν απαραίτητα: Αθλητικά παπούτσια, καπέλο, Μαγιό, Πετσέτα, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με τα προσωπικά μας είδη, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα) και κυρίως καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

Συνάντηση: Αφοί Παναγιωτόπουλοι (παλιό) στους Μολάους στις 07:00 π.μ. Μετακίνηση με ΙΧ για Στενωσιά Μεσσηνίας.

Για την συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, το αργότερο μέχρι αργότερο μέχρι Σάββατο μεσημέρι.
Συντονιστές: Ελένη Μιχάλβεη, 6975853308 – Αγγελική Πλουμίδη, 6976654578 – Αναστάσιος Πριφτάκης, 6976866517

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων: Εξόρμηση στη Γκιώνα από 24-27/5

Μια ιδιαίτερη και μοναδική εξόρμηση στο υψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας τη Γκιώνα, πραγματοποιεί ο …

G-EZ117CQG76