UA-49499200-1

Στην κορυφή του Ταϋγέτου ο Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, πεζοπορική εξόρμηση στον Ταΰγετο και ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της Πελοποννήσου (2407 μέτρα), με προοπτική οι συμμετέχοντες να απολαύσουν την μαγευτική ανατολή του ηλίου πάνω στην αρχαιότερη πυραμίδα του κόσμου .

O Ταΰγετος είναι μια από τις πιο παλαιές περιοχές που αναδυθήκαν από την θάλασσα, σύμφωνα με τα πορίσματα των γεωλόγων και είναι παράλληλα και μια από τις πιο πλούσιες σε ιστορία και μυθολογικές παραδόσεις περιοχή.

Από πολύ νωρίς η οροσειρά συνδέθηκε με την αρχαία ελληνική μυθολογία και πήρε το όνομα της από την Ταϋγέτη μια από τις Πλειάδες, τις κόρες δηλαδή του Άτλαντα και της Πλειόνης, που κατέληξαν να γίνουν αστέρια στον αστερισμό του Ταύρου γιατί σύμφωνα με μια εκδοχή του μύθου δεν άντεχαν να βλέπουν τον πάτερα τους να βασανίζεται σηκώνοντας στους ωμούς του τον Ουρανό. Η Ταϋγέτη ήταν μια πανάρχαια τοπική θεότητα ακόλουθος πιθανόν της Αρτέμης ,της θεάς του κυνηγιού. Ο Παυσανίας αναφέρει πως η μητέρα της η Λητώ από τις κορυφές του Ταΰγετου καμάρωνε την αθάνατη κόρη της όταν κυνηγούσε εκεί, άλλοτε στον Ταΰγετο και άλλοτε στον Ερύμανθο κατά τον Όμηρο. Ο Παυσανίας επίσης αναφέρει την κορυφή Τάλετον, την οποία λένε ιερή του Ήλιου.

Μαζί τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν απαραίτητα: ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με τα προσωπικά μας είδη, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα) και κυρίως καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

Αναχώρηση την Κυριακή 01:00 π.μ. από Μολάους με ΙΧ για το καταφύγιο Ταΰγετου (συνάντηση Super Market Αφοί Παναγιωτόπουλοι).
Εκκίνηση πεζοπορίας περίπου στις 03:00 π.μ.

Για την συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, το αργότερο μέχρι αργότερο μέχρι Σάββατο μεσημέρι.
Συντονιστές: Ελένη Μιχάλβεη, 6975853308 – Αναστάσιος Πριφτάκης, 6976866517 – Ανδρέας Κρητικός, 6977212475

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων: Εξόρμηση στη Γκιώνα από 24-27/5

Μια ιδιαίτερη και μοναδική εξόρμηση στο υψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας τη Γκιώνα, πραγματοποιεί ο …

G-EZ117CQG76