UA-49499200-1

Ιαπωνία: Τρεις έφηβοι είχαν υπεξαιρέσει 3 εκατ. ευρώ με ψεύτικα τηλεφωνήματα

11.4.2014_Ιαπωνία υπεξαίρεση χρημάτωνΤρεις έφηβοι από την Ιαπωνία  κατηγορούνται ότι απέσπασαν ποσό ίσο με 3 εκατομμύρια ευρώ από πολλά άτομα σε όλη τη χώρα, κυρίως από ηλικιωμένους, όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Τα τρία αγόρια, ηλικίας 17 ετών, κάτοικοι της περιοχής του Τόκιο, εργάζονταν για εγκληματική οργάνωση η οποία τους έδινε το 2% με 5% του ποσού που κατάφερναν να αποσπάσουν από τα θύματά τους, σημειώνει η εφημερίδα Tokyo Shimbun.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται αστυνομικές πηγές, οι τρεις έφηβοι φέρονται να εμπλέκονται σε απάτη γνωστή με το όνομα «εγώ είμαι». Ο δράστης τηλεφωνεί στο θύμα του, προσποιείται ότι είναι ένα μέλος της οικογένειάς του που αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα και χρειάζεται άμεσα χρήματα.

Στη συνέχεια ζητεί από το θύμα να μεταφέρει ένα χρηματικό ποσό άμεσα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό ώστε να διευθετήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να αποφύγει μια ποινή φυλάκισης ή να κακοποιηθεί από τη γιάκουζα, όπως τονίζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Παρά την εκστρατεία ενημέρωσης της αστυνομίας, πολλοί άνθρωποι πέφτουν θύματα αυτής της απάτης κάθε χρόνο, τόσο στην Ιαπωνία, όσο και σε άλλες ασιατικές χώρες.

Οι τρεις έφηβοι συνελήφθησαν, κάθε ένας τους ξεχωριστά τους τελευταίους μήνες, με τον τελευταίο να τερματίζει τη «σταδιοδρομία» του, αφού προσπάθησε να εξαπατήσει για δεύτερη φορά ένα ζευγάρι εξηντάχρονων, το οποίο είχε πέσει θύμα της συμμορίας και το 2013.

Σε αυτή την περίπτωση ο δράστης είπε στο ζευγάρι ότι ο γιος τους άφησε έγκυο μια γυναίκα και έπρεπε να της δώσει αποζημίωση 1 εκατ. γεν (7.000 ευρώ). Την πρώτη φορά το ζευγάρι έδωσε τα χρήματα, όμως τη δεύτερη επενέβη η αστυνομία.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76