UA-49499200-1

Ευχαριστήριο του εφημέριου Μονεμβασίας προς τον συμπολίτη μας Παναγιώτη Αλεξάκη

Τις ιδιαίτερες και ολόθερμες ευχαριστίες του αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει ο εφημέριος της ενορίας Μονεμβασίας, πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός, προς τον καταγόμενο από τη Μονεμβασία, καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτη Αλεξάκη.

Διαβάστε παρακάτω την ευχαριστήρια επιστολή:

«Με την παρούσα μου ανακοίνωση επιθυμώ να εκφράσω γραπτώς και δημοσίως, τις ολόθυμες ευχαριστίες και την άπειρη ευγνωμοσύνη μου προς ένα σπουδαίο πρόσωπο του τόπου μας.

Αποτελεί γόνο ένδοξο της ένδοξης καστροπολιτείας μας, της Μο­νεμβασίας, της πόλεως που για πολλά και πολλούς έχει να καυχάται. Ένας εξ αυτών λοιπόν είναι και ο ελλογιμότατος καθηγητής Αλεξάκης Παναγιώτης, ο οποίος κατάφερε να διαπρέ­ψει στο επιστημονικό στερέωμα μα κυρίως, σε εκείνο της ανθρωπιάς. Είναι αλήθεια πως επιστήμονες σήμερα υπάρχουν πολλοί, όμως άνθρω­ποι με συναισθήματα ειλικρινή και διάθεση προσφοράς υπάρχουν ελάχι­στοι. Αυτό ακριβώς τον καθιστά ξεχωριστό ως κορυφαίο ανάμεσα στους πολλούς επιστήμονες και συγχρόνως, ως μοναδικό όσον αφορά την ανθρωπιά, αλληλεγγύη και κατανόησή του.

Ευθύς εξ αρχής έγινα αποδέκτης αυτής της φιλανθρωπίας και του ανθρωπισμού του, από την εγγραφή μου κιόλας στο πρόγραμμα μετα­πτυχιακών σπουδών, το οποίο αν το ολοκληρώσω -λόγω των αυξημέ­νων ποιμαντικών μου υποχρεώσεων στην Μονεμβασία- το οφείλω στην μεγάλη του καρδιά.

Για όλα αυτά λοιπόν επιθυμώ να του απευθύνω δημοσίως ένα τεράστιο και α­πό τα βάθη της πλημμυρισμένης με αισθήματα ευγνωμοσύνης καρδιάς μου ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ευχόμενος πάντοτε υγεία, επιτυχίες και πρόοδο τόσο σε προσωπικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο.

Εν όψει δε της εορτής των εορτών και πανηγύρεως των πανηγύρεων, του Πάσχα, ολοθύμως εύχομαι χρόνια πολλά, πολύκαρπα και καλλί­καρπα με έργα προσφοράς και αγάπης προς τους άλλους».

Check Also

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών: Απολογισμός Δράσης για το 2023

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου …

G-EZ117CQG76