UA-49499200-1

Τρίπολη: 81 αριστούχους μαθητές των πανελλαδικών βράβευσε η Eurobank

Τους 81 αριστούχους αποφοίτους Λυκείων στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας, βράβευσε η Eurobank στην Τρίπολη, στις 20 Οκτωβρίου 2023. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Μπροστά για την Παιδεία, το οποίο συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, έχοντας βραβεύσει συνολικά 22.571 αριστούχους σε όλη την Ελλάδα.

Οι 81 αριστούχοι μαθητές, που ξεχώρισαν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις, τιμήθηκαν στην πρώτη δια ζώσης τελετή βράβευσης, μετά από απουσία τεσσάρων ετών λόγω της πανδημίας. Οι μαθητές, οι οικογένειές τους, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και τοπικοί φορείς, βρέθηκαν ξανά μαζί σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, όπου επαναβεβαιώθηκε εμφατικά η αποδοχή του μακροβιότερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα, που υπογραμμίζει με συνέπεια την αμείωτη δυναμική της αξίας της Παιδείας στην ελληνική κοινωνία.

Το πρόγραμμα Μπροστά για την Παιδεία, που υλοποιεί η Τράπεζα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, βραβεύει τον/την αριστούχο απόφοιτο/η από κάθε ένα από τα 1.830 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια. Πέραν της ηθικής αναγνώρισης, κάθε παιδί που διακρίνεται λαμβάνει συμβολικά και χρηματική επιβράβευση. Από την εκκίνηση του Προγράμματος το 2003, η Τράπεζα έχει διαθέσει, συνολικά για τις βραβεύσεις των 22.571 αριστούχων, χρηματικό ποσό που αγγίζει τα €20 εκατομμύρια.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε επτά Λύκεια, από τα οποία αποφοίτησε ο κάθε ένας από τους αριστούχους μαθητές με το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, λόγω ισοβαθμίας των αριστούχων, βραβεύθηκαν το 1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης και το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης, τα οποία αμφότερα διακρίθηκαν για 3η φορά στο πλαίσιο του προγράμματος.
Στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου που βραβεύεται για 5η φορά.
Στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, το 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου διακρίθηκε για 2η φορά.
Στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, το 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου βραβεύεται για πρώτη φορά στη διάρκεια του προγράμματος.
Στην περιφερειακή ενότητα Λακωνίας το 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης, απέσπασε για 11η φορά την ίδια διάκριση.
Στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας, το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας που απέσπασε για 3η φορά την τιμητική διάκριση.

Με ανακοίνωσή της η Eurobank αναφέρει:

Για την Eurobank, η συνεπής επένδυση στην Παιδεία αποτελεί πολλαπλασιαστή αξίας στον κοινό στόχο για ανάπτυξη και πρόοδο, με πολλαπλές θετικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό.

Η στήριξη της νέας γενιάς στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου οι απαιτήσεις και τα ζητούμενα διαρκώς αλλάζουν και επαναξιολογούνται, αποτελεί προτεραιότητα για την Eurobank, που εστιάζει διαχρονικά την κοινωνική της δράση στην Παιδεία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Καινοτομία και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα, τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση.

Από την πλευρά του ο Τομεάρχης Κεντροδυτικής Αττικής και Πελοποννήσου Χρήστος Ντούρης τόνισε:

Για την Eurobank η Παιδεία αποτελεί μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα κάθε κοινωνίας που είναι ικανό να θωρακίσει τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, την επίτευξη προόδου, ευημερίας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην Ελλάδα τα νέα παιδιά αποδεικνύουν κάθε χρόνο πως συνεχίζουν να παλεύουν απαρέγκλιτα και να διακρίνονται στο δύσκολο πεδίο της γνώσης και των επιστημών και αυτό δεν συνιστά μόνο ελπίδα για το μέλλον, αλλά και υποχρέωση όλων μας να συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε με κάθε τρόπο.».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αρχιμανδρίτης Πατέρας Ιάκωβος Κωνσταντίνου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Γεωργία Παναγοπούλου, ο Αντιδήμαρχος, αναπληρωτής Δημάρχου Μεγαλόπολης Δημήτρης Σιέμπος και άλλοι παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού. Παρέστησαν επίσης ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικής, Οικονομικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Ηλίας Παπαδόγιαννης

Check Also

Μονεμβασία: Συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών

Χθες (5.6.2024) το πρωί, στη Μονεμβασία, συνελήφθησαν δύο (2) άτομα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού …

G-EZ117CQG76