UA-49499200-1

Το «DNA» στην Σπάρτη από το Γενικό Λύκειο Μολάων

15.7.2014_Ελίκα DNA Θεατρικό Εργαστήρι Νέων

Το Σάββατο, 22 Νοεμβρίου και ώρα 7:00μ.μ., στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σπάρτης ( Κτήριο Δημόσιας Βιβλιοθήκης,) παρουσιάζεται από το Θεατρικό Εργαστήρι του Γενικού Λυκείου Μολάων το έργο  «DNA» του Βρετανού συγγραφέα Ντένις Κέλι. Πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία ωμής εφηβικής βίας, που πραγματεύεται χωρίς υπεκφυγές το δύσκολο πέρασμα των παιδιών στην ενήλικη ζωή και το πρόβλημα της υποταγής του νέου ανθρώπου στην εξουσία και την ψυχολογία της “ομάδας”.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2008 από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και στη συνέχεια αποτέλεσε τη βάση για την έκδοση ειδικού εκπαιδευτικού τόμου, ο οποίος έχει μελετηθεί από περισσότερους των 400.000 μαθητών σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

Σε μία δύσκολη εποχή που η βία καλλιεργείται και αναπτύσσεται ακόμα και στο χώρο των σχολείων, όλοι οι Φορείς Εκπαίδευσης δίνουν πολύ μεγάλη σημασία σε δράσεις που θα συμβάλλουν στην Ενημέρωση, τον Προβληματισμό, την Ενίσχυση Παιδιών Εκπαιδευτικών και Γονέων σε θέματα Ενδοσχολικής Βίας και  Εκφοβισμού. Μόνον έτσι θα καλύψουμε την ανάγκη Αντίστασης των νέων σε φαινόμενα Βίας και θα τους ενισχύσουμε  για την Απόρριψή της και τη Μηδενική τους Ανοχή σε αυτήν.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) Λακωνίας.

Η είσοδος είναι Ελεύθερη για το κοινό.

Διάρκεια παράστασης: 95΄

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76