UA-49499200-1

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Ντοστογιέφσκι, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

2.2.2016_Το όνειρο ενός Γελοίου του Ντοστογιέφσκι από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης Α.Ε. ΟΤΑ, παρουσιάζει στο Σκινέ του Δήμου Πλατανιά, την Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7:30 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιουλιανός Τσιράκης» το έργο «Το Όνειρο Ενός Γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, σε μετάφραση-διασκευή-σκηνοθεσία Γλύκας Στόιου. Η πρωτότυπη μουσική είναι του Νικόλα Πιπερά, ενώ πρωταγωνιστούν οι Αγγελική Καρακαξίδου, Νικόλας Πιπεράς και Γλύκα Στόιου. Οι Φωτισμοί είναι των Μιχάλη Σκουλά και Γιάννη Σαφαρίκα.

«Είμαι ένας άνθρωπος γελοίος. Το ξέρω ότι είμαι γελοίος. Τώρα με λένε και τρελό».
Κάπως έτσι ξεκινάει «Το Όνειρο Ενός Γελοίου», ένα από τα ωραιότερα διηγήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που αποτυπώνει μέσα από μια σύνθεση και σύγκρουση αντιθέσεων το όραμα του Ντοστογιέφσκι για μια κοινωνία απαλλαγμένη από το κακό. Ο Γελοίος (αντι) ήρωας του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα μας μεταφέρει στο φανταστικό κόσμο του ονείρου για να μας αποκαλύψει τη μεγάλη, την πανανθρώπινη, τη μοναδική αλήθεια της ζωής: την αγάπη. Το όνειρο γρήγορα μετατρέπεται σε εφιάλτη, η κοινωνία διαφθείρεται, τα ανθρώπινα πάθη έρχονται στο προσκήνιο και η πάλη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι αποκαλύπτει τη φιλοσοφία του Ντοστογιέφσκι για την εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας από τις απαρχές του κόσμου ως τις μέρες μας.

Με ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα και με όλα τα εκφραστικά τους μέσα, οι ηθοποιοί παρουσιάζουν δραματοποιημένο το λογοτεχνικό αυτό αριστούργημα, το οποίο εξακολουθεί να συγκινεί με την αλήθεια, το χιούμορ και τη γλαφυρότητα του, αν και δημοσιευμένο το 1877.

Γενική είσοδος: 8 €
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76