UA-49499200-1
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Απολογισμός Κοινωνικών και Υποστηρικτικών Δράσεων για το έτος 2013

xpΤην παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων 2013 όσον αφορά τις Κοινωνικές και Υποστηρικτικές Δράσεις που υλοποιεί πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έκανε  ο κ. Γιαννόπουλος σε σχετική συνέντευξη τύπου. Μεταξύ των άλλων ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε:

 

«Το εξαιρετικά δύσκολο 2012 ακολούθησε μία ακόμα δυσκολότερη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ανάγκες που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάλυψε αλλά και οι υπηρεσίες που παρείχε σε πολλές περιπτώσεις αυξήθηκαν αισθητά, διατηρώντας όμως ΠΑΝΤΑ την ίδια ποιότητα. Και πάλι ΜΟΝΟΣ χρηματοδότης και αρωγός του έργου μας ο απλός κόσμος και οι εταιρείες, που εν μέσω βαθιάς ύφεσης, μας στηρίζουν. Παράλληλα με τις δράσεις μας, στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε με άλλους φορείς, θεωρώντας ότι οι συνέργιες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν.

Από τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζουμε θα ήθελα να σταθώ και να τονίσω ότι το 2013 μέσω των δράσεών μας υποστηρίχθηκαν 63.299 παιδιά και οι οικογένειές τους πανελλαδικά!

Όπως φαίνεται στα αναλυτικά στοιχεία που παρουσιάσαμε οι ελλείψεις δεν συνοψίζονται στο φαγητό όπως πολλοί υποστηρίζουν. Η κρίση έχει πολλές παραμέτρους. Οι ανάγκες στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, της ασφάλειας των παιδιών είναι τεράστιες. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω των δράσεών του προσπαθεί -και παρά τις δυσκολίες- βρίσκεται κοντά σε κάθε παιδί και την οικογένεια του, με κύριο μέλημα την προστασία της αξιοπρέπειάς τους. Βλέπουμε το πρόβλημα, ξέρουμε τη λύση και με τα κατάλληλα εργαλεία και γνώμονα την ποιότητα, είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη. Διεθνείς Οργανισμοί και συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν και αξιοποιούν την τεχνογνωσία μας, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει στη χώρα μας.

Καθημερινά, περιστατικά έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στη χώρα μας. Φυσικά, οφείλουμε να τονίσουμε πως αυτά αφορούν σε ένα μόνο μικρό μέρος του αριθμού των παιδιών που έχουν ανάγκη στήριξης στην Ελλάδα.

Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το 2013 ήταν ορόσημο. Κλείσαμε 18 χρόνια δράσης και ανανεώσαμε τη δέσμευση που έχουμε αναλάβει».

Ο κ. Γιαννόπουλος   με αφορμή την 6η Μαρτίου Πανελλήνια Ημέρα ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό (Bullying) προέτρεψε τους πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.antibullying.eu και να υπογράψουν ηλεκτρονικά για την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας ενάντια στο φαινόμενο. Τέλος, επεσήμανε ότι Πρεσβευτές όλων των δράσεων του Οργανισμού ενάντια στο φαινόμενο δεν είναι άλλοι από τα ίδια τα παιδιά που έχουν βήμα και φωνή μέσω του YouSmile.gr. Επίσης παρουσίασε ενδεικτικά στατιστικά στοιχεία για το 2013 σύμφωνα με τα οποία το «χαμόγελο του παιδιού»:

Έλαβε 272.605 τηλεφωνικές κλήσεις στη Γραμμή SOS 1056 (747 κλήσεις/ημέρα)

Προχώρησε σε επιτόπια παρέμβαση για 264 παιδιά που βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο

Έλαβε σοβαρές καταγγελίες κακοποίησης για 1.296 παιδιά

Έλαβε 7.138 κλήσεις   στη Γραμμή 116000 Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

Διαχειρίστηκε 124 περιστατικά εξαφάνισης παιδιών

Βρήκε ασφάλεια και φροντίδα στα Σπίτια του και στην Ημερήσια Φροντίδα για 356 παιδιά

Υποστήριξε 10.547 παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης

Κάλυψε 1.852 αιτήματα για σοβαρά προβλήματα υγείας παιδιών

Υποστήριξε 9.816 παιδιά στα Νοσοκομεία της χώρας

Πραγματοποίησε 2.459 διακομιδές νεογνών και παιδιών πανελλαδικά

Εξέτασε προληπτικά 17.955 παιδιών σε 9 περιφέρειες της χώρας

Παρείχε συμβουλευτική υποστήριξη σε 3.503 παιδιά και ενήλικες

Υλοποίησε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε 10.720 σε μαθητές στο πλαίσιο 378 επισκέψεων σε σχολεία όλης της Ελλάδας.

Απασχόλησε δημιουργικά 5.542 παιδιών στον Παιδότοπο που λειτουργεί στο Δ.Α.Α. Ελ. Βενιζέλος

Η αγάπη και η εμπιστοσύνη των πολιτών στο έργο του, αποτυπώθηκε για μία ακόμα χρονιά στα αποτελέσματα του Κοινωνικού Βαρόμετρου ASBI 2013, βάσει των οποίων «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διατηρεί για όγδοη χρονιά την 1η θέση στους δείκτες Κοινωνική Επιρροή – Απήχηση, Δημοτικότητα και Αναγνωρισιμότητα.