UA-49499200-1

Το ΥΠΕΚΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2014

4.6.2014_Το ΥΠΕΚΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2014Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί ορόσημο για τα Ηνωμένα Έθνη, συμβολίζοντας την ανάγκη συστράτευσης μπροστά στον κοινό στόχο για τη διαφύλαξη της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς και την αειφορική διαχείριση του παγκόσμιου φυσικού μας πλούτου. Γιορτάζεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 100 χώρες, υπενθυμίζοντας το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για την προστασία του πλανήτη, ως το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στις μελλοντικές γενιές.

«Ύψωσε τη φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας»

 Το μήνυμα αυτό επέλεξε ο ΟΗΕ για το 2014, προκειμένου να επισημάνει τους κινδύνους που επιφέρει η κλιματική αλλαγή και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η «πράσινη εβδομάδα» αυτή τη χρονιά, είναι αφιερωμένη στην κυκλική οικονομία, την αποδοτικότητα των πόρων και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, διοργανώνει Ημερίδα παρουσίασης της ΕθνικήςΣτρατηγικής και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Βιοποικιλότητα, καθώς και μια σειρά δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης οι οποίες περιλαμβάνουν:

ü     Διαγωνισμό φωτογραφίας και βίντεο με θέμα «Το Περιβάλλον μου: τι θέλω να κρατήσει για πάντα – Τι θέλω να αλλάξει» και έναρξη του διαγωνισμού στις 5 Ιουνίου. Για συμμετοχή και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ακολουθούν τον σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ: http://www.ypeka.gr.

ü     Προβολή βίντεο με περιβαλλοντικά μηνύματα για την ανακύκλωση, την «κυκλική οικονομία», τη μείωση παραγωγής απορριμμάτων και τη βιοποικιλότητα στις οθόνες όλων των σταθμών του δικτύου του ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος)

Οι δράσεις ολοκληρώνονται στις 28 Ιουνίου, με το «Παιδικό Οικολογικό Φεστιβάλ» στη Μαρίνα Φλοίσβου, χορηγό φιλοξενίας της εκδήλωσης (Παλαιό Φάληρο, στάση Τραμ ‘Τροκαντερό’), το οποίο θα περιλαμβάνει μια σειρά δρώμενων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ανακύκλωση με πρωταγωνιστές τα παιδιά:

§   Διαδραστικά παιχνίδια, Προβολή περιβαλλοντικής ταινίας και Εργαστήρια (θεατρικό ανακύκλωσης, δημιουργική απασχόληση – ζωγραφική, κατασκευές).

§   «Μαγικά τρικ» από ταχυδακτυλουργούς, μασκότ και φιγούρες αγαπημένων παιδικών ηρώων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε: «Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να ενισχυθεί το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Η ουσία βρίσκεται στη συμμετοχή, τη συνεργασία και την οργανωμένη δράση όλων μας. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας δίνει την αφορμή. Την αφορμή για τον καθένα από εμάς να αναλογιστεί και να δράσει. Καλούμε όλους, λοιπόν, να συμμετάσχουν στη διαρκή προσπάθεια για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, το σεβασμό στο δημόσιο χώρο, τη βιώσιμη και αειφορική ανάπτυξη, διαμορφώνοντας, με τον τρόπο αυτό, καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους».

 

 

Check Also

Το πρόγραμμα του για το 2024 ανακοίνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας, ανακοίνωσε το πρόγραμμα εξορμήσεων για το 2024, έτσι …

G-EZ117CQG76