UA-49499200-1

Τη μνήμη των νεκρών από την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα τίμησε η Ιαπωνία

6.8.2015_Τη μνήμη των νεκρών από την ατομική βόμβα
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός αποτίει φόρο τιμής στους νεκρούς της Χιροσίμα από την πρώτη ρίψη ατομικής βόμβας στον κόσμο, στις 6 Αυγούστου του 1945.

Τη μνήμη των νεκρών της πρώτης ατομικής βόμβας τίμησε η Ιαπωνία, 70 χρόνια μετά τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα από τις ΗΠΑ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο συνολικά 140.000 ανθρώπων έως το τέλος του 1945.

Οι καμπάνες χτυπούσαν και χιλιάδες άτομα έκλιναν το κεφάλι τους προσευχόμενοι, σε διάφορες τελετές στην πόλη.

Ο δήμαρχος της Χιροσίμα Καζούμι Ματσούι ζήτησε την κατάργηση των πυρηνικών όπλων και απαίτησε τη δημιουργία συστημάτων ασφάλειας που δεν βασίζονται στη στρατιωτική υπεροχή.

«Δουλεύοντας με υπομονή και επιμονή, τα συστήματα αυτά θα είναι ζωτικής σημασίας, και θα απαιτήσει να προωθήσουμε σε όλο τον κόσμο το μονοπάτι της αληθινής ειρήνης, που αποκαλύφθηκε από τον ειρηνισμό του ιαπωνικού Συντάγματος» είπε στην ομιλία του.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, που μίλησε στη τελετή, και η κυβέρνησή του προωθούν στη Βουλή σχέδια νόμου για την ασφάλεια, τα οποία θα επιτρέψουν την Ιαπωνία για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο να στείλει στρατό σε συγκρούσεις, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη χώρα.

Στις 2:15 π.μ. ώρα Ελλάδας, την ακριβή ώρα που εξερράγη η βόμβα στις 6 Αυγούστου του 1945, οι συγκεντρωθέντες στην τελετή κράτησαν ενός λεπτού σιγή.

Ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα, η πρώτη επίθεση στον κόσμο με ατομική βόμβα, ακολουθήθηκε από τον βομβαρδισμό με ατομική βόμβα του Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου, όπου σκοτώθηκαν άμεσα 40.000 άτομα.

Ο πόλεμος τελείωσε στις 15 Αυγούστου.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76