UA-49499200-1

Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΡΙΖΕΣ»

26.1.2016_Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός σύλλογος ΡΙΖΕΣ

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονεμβασίας «ΡΙΖΕΣ», έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα, στο «Κτήμα Τσαφατίνου» στους Μολάους. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση, δηλώνοντας τη στηριξή τους σ’ ένα σύλλογο, ο οποίος επί σειρά ετών παράγει ουσιαστικό έργο στο τόπο.

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Κουλουβάκος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την συνεχή και διαρκή παρουσία τους. Ζήτησε τέλος την στήριξη όλων, προκειμένου ο Σύλλογος να συνεχίσει να προβαίνει σε έργα και δράσεις, που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και προάγουν την πολιτιστική μας παράδοση.

26.1.2016_Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός σύλλογος ΡΙΖΕΣ_2

Ο κ. Κουλουβάκος ευχαρίστησε όσους στήριξαν την εκδήλωση και συγκεκριμένα την κα Αναστασία Λιβιεράτου, η οποία όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πρόσφερε το καλαίσθητο χειροποίητο γούρι για την βασιλόπιτα, αλλά και την κα Κατερίνα Τσαφατίνου, για τη διάθεση του χώρου και την προσφορά της βασιλόπιτας.

Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες έδωσε στους δασκάλους του Συλλόγου, την κα Δανάη Γιαννίση και τον κ. Νικόλαο Βασιλάκο, για την «επαγγελματική ευσυνειδησία με την οποία δίδαξαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του κάθε τμήματος», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

26.1.2016_Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός σύλλογος ΡΙΖΕΣ_3

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα πολλά και σημαντικά έργα που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή της Μονεμβασίας, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη θέση που κατέχει η Μονεμβασία στο Δήμο. Επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία του Δήμου με τον Σύλλογο, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά τόνισε «είναι από τους πλέον δραστήριους». Ευχήθηκε τέλος στα μέλη του Συλλόγου καλή χρονιά και «να έχουν κέφι, για να κάνουν πράγματα καινούργια και πολλά».

26.1.2016_Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός σύλλογος ΡΙΖΕΣ_5

Στη συνέχεια, όπως έχει καθιερωθεί, επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες σε ανθρώπους που στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθεια του συλλόγου και συγκεκριμένα, στους κ.κ. Δημήτριο και Νικόλαο Λεκάκη, ιδιοκτήτες του Σούπερ Μάρκετ «Λεκάκης», στον κ. Γεώργιο Ισαακίδη, στον κ. Γεώργιο Τσιμπίδη, ιδιοκτήτη της «Οινοποιητικής Μονεμβασίας» και στο τ. μέλος του Συλλόγου κα Νίκη Πετράκου.

26.1.2016_Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός σύλλογος ΡΙΖΕΣ_4

Ακολούθησε πρόγραμμα σύγχρονου χορού, κινητικής έκφρασης και αυτοσχεδιασμού και πρόγραμμα παραδοσιακών χορών.

26.1.2016_Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός σύλλογος ΡΙΖΕΣ_1

Την πίτα ευλόγησε ο π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός, εφημέριος Μονεμβασίας, ενώ την εκδήλωση μεταξύ των άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, η Αντιδήμαρχος κα Κατερίνα Τσαφατίνου, ο εντ. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Βουνελάκης, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πακίων κ. Μιχάλης Καρούνης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο «ΡΙΖΕΣ»

Ο  Χορευτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Μονεμβασίας «ΡΙΖΕΣ»  επίσημα διανύει το 24ο έτος  από την ίδρυσή του.

Λειτουργεί τμήματα παίδων και ενηλίκων παραδοσιακών χορών, τμήματα σύγχρονου χορού  και κινητικής έκφρασης, θέατρο, γυμναστική, αθλοπαιδιές και χορωδία, όπου συμμετέχουν δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών.

Όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια στο έργο του, προσπαθεί να συμβάλει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας, στην προαγωγή της αθλητικής ιδέας, την τόνωση του ενδιαφέροντος για τον τόπο και την ψυχαγωγία των κατοίκων. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του  είναι να διασφαλίζει και να προάγει το πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας και να το διαδίδει στους νέους μας μέσα από την διατήρηση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων μας.

Κορυφαίες εκδηλώσεις του συλλόγου είναι η συμμετοχή του στον εορτασμό της επετείου   απελευθέρωσης της Μονεμβασίας στις 23 Ιουλίου, με την  επί  15  συνεχή χρόνια εκδήλωση ΡΙΤΣΕΙΑ», αφιερωμένη στον ποιητή του τόπου μας  και του κόσμου Γιάννη Ρίτσο, που περιλαμβάνει κατά περίπτωση, διαγωνισμό ζωγραφικής και ποίησης με αφόρμηση το έργο του ποιητή, ομιλίες – παρουσιάσεις  από ειδικούς ομιλητές και κυρίως, μουσικές συναυλίες με μελοποιημένα ποιήματά του από γνωστές ποιητικές συνθέσεις, όπως ο Επιτάφιος, η Ρωμιοσύνη, το Καπνισμένο Τσουκάλι και άλλες.

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Σιάχος

Check Also

Στη Ρουμανία βρέθηκε για επιμόρφωση το ΚΕΠΕΑ Μολάων

Σύμβουλοι νέων από την Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ.) Καλαμάτας μαζί με τα μέλη των Παιδαγωγικών …

G-EZ117CQG76