UA-49499200-1

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είχαν Τριχείλης – Αραχωβίτης

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη, στο Δημαρχείο στους Μολάους, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ κ. Σταύρος Αραχωβίτης, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, μαζί με εκπροσώπους της Ν.Ε Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν το Δήμο Μονεμβασίας, την τοπική αυτοδιοίκηση , αλλά και το νομό Λακωνίας ευρύτερα.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η συζήτηση εστιάστηκε στα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του πληθυσμού και τον περιορισμό διάδοσης της ασθένειας. Με την έναρξη της ελαιοσυλλογής και την ανάγκη για περισσότερα εργατικά χέρια, αλλά και την έλευση του χειμώνα, αυξάνει ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας.

Εκτενής συζήτηση έγινε επίσης για το ανησυχητικό φαινόμενο της διάβρωση στην παραλία του Ξηφιά. Ο κ. Δήμαρχος κ. Τριχείλης τόνισε ότι προέχει η αποκατάσταση της πρόσβασης, ενώ σχετικά με την διάβρωση, ενημέρωσε τον κ. Αραχωβίτη ότι έχει λάβει προσφορά για εκπόνηση ειδικής μελέτης. Ο Βουλευτής από την πλευρά του, ανέλαβε την δέσμευση να διερευνήσει τρόπο χρηματοδότησης της ακτομηχανικής μελέτης.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα που αφορά την παράκαμψης της πόλης της Μονεμβασίας, η οποία θα έχει βέβαια ως απώτερο στόχο της αποφόρτιση και ομαλοποίησης της ροής εντός της πόλης.

Ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης ευχήθηκε στον Δήμαρχο δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του, στις νέες συνθήκες που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε σήμερα λόγω της υγειονομικής κρίσης, τονίζοντας ότι και από τη θέση του Βουλευτή της μείζονος αντιπολίτευσης θα σταθεί αρωγός στις ανάγκες του Δήμου, όπως έπραξε με συνέπεια τα προηγούμενα χρόνια.

Check Also

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών: Απολογισμός Δράσης για το 2023

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου …

G-EZ117CQG76