UA-49499200-1

Στ. Αραχωβίτης από Μολάους: «Εστίαση και λιανεμπόριο διεκδικούν να μείνουν όρθια»

Ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Σταύρος Αραχωβίτης, μαζί με μέλη της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λακωνίας και της Ο.Μ Μολάων, πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, περιοδεία στα καταστήματα των Μολάων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους καταστηματάρχες, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές για τα νέα, αποσπασματικά μέτρα που προκαλούν σύγχυση και διχασμό και επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη μείωση στον τζίρο των επιχειρήσεων εστίασης και λιανεμπορίου.

Ο βουλευτής και το κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Οργάνωσης Μελών Μονεμβασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, άκουσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με τον κορονοϊό και τα σκληρά μέτρα στην πόλη.

«Οι επιχειρηματίες επιβαρύνονται περαιτέρω, εφ’ όσον είναι υποχρεωμένοι να υποκαταστήσουν τους ελέγχους που οφείλει να πραγματοποιεί το κράτος, τη στιγμή μάλιστα που κανένα αντίστοιχο μέτρο δεν προβλέπεται για την αποφυγή του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Αραχωβίτης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Οι επαγγελματίες εκφράζουν την αγωνία τους αλλά η Κυβέρνηση αδιαφορεί. Κατηγορεί την εστίαση για «αχαριστία» και μεταθέτει σε αυτήν τις δικές της ευθύνες για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στην εστίαση δεν είναι ούτε εχθροί της δημόσιας υγείας ούτε «αχάριστα» παιδιά και έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι είναι πρόθυμοι να συμβάλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η δική τους κατάρρευση θα είναι πλήγμα για την κοινωνική συνοχή, την απασχόληση και εντέλει τα δημόσια οικονομικά. Γι’ αυτό χρειάζονται τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας».

Check Also

Διακρίσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στον 9ο διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας

Μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση από επαγγελματίες της γεύσης για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον 9ο …

G-EZ117CQG76