UA-49499200-1

Στο Οινοποιείο «Σκούρας» ημερίδα του Ευρωπαϊκού προγράμματος GOALs

8.5.205_Στο Οινοποιείο Σκούρας ημερίδα του Ευρωπαϊκού προγράμματος GOALs

Η Πελοπόννησος διαθέτει εξαιρετικό τουριστικό προϊόν, η δυναμική του οποίου αναπτύσσεται τάχιστα καθιστώντας την σε διεθνώς αναγνωρίσιμο προορισμό, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στην ομιλία του στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος GOALs, που πραγματοποιήθηκε στο Οινοποιείο «Σκούρας» την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι επενδύσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν βασική στόχευση την ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού στις οποίες διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα».

«Αναπτύσσουμε την εξωστρέφεια της Πελοποννήσου, ώστε να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητα της στη διεθνή τουριστική αγορά» σημείωσε ακόμη ο κ. Τατούλης, υπογραμμίζοντας το μεγάλο έργο που υλοποιείται στο επίπεδο των υποδομών στην Πελοπόννησο, στην ιδιαίτερα δύσκολη παρούσα χρονική συγκυρία.

8.5.205_Στο Οινοποιείο Σκούρας ημερίδα του Ευρωπαϊκού προγράμματος GOALs_1

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη ότι στόχος της Περιφερειακής αρχής είναι να αναπτύξει θεματικές διαδρομές τουρισμού, στις οποίες, αφενός, θα εμπλακούν διαφορετικοί τομείς τοπικής οικονομίας σε αλληλεπίδραση μεταξύ τους, αφετέρου, θα αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της προσφέροντας κατ’ αυτό τον τρόπο ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν στον επισκέπτη της.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου Goals, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και συγκεκριμένα το Πρόγραμμα ENPI CBC MED. Πρόκειται για ένα διασυνοριακό έργο που λαμβάνει χώρα σε 7 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Λίβανο, Παλαιστίνη, Ιορδανία και Αίγυπτο) και έχει ως στόχο την τουριστική προώθηση συγκεκριμένων περιοχών των χωρών αυτών με την δημιουργία και προώθηση διαδρομών (itineraries). Για την Ελλάδα έχει επιλεγεί η Πελοπόννησος.

Check Also

Κάστρο Μονεμβασίας: 11 προσλήψεις από την ΕΦΑΛΑΚ για το επιθαλάσσιο τείχος

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας ανακοίνωσε νέες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη, συνολικά 11 θέσεων, οι οποίες αφορούν …

G-EZ117CQG76