UA-49499200-1

Σημαντικά έργα οδοποιίας στη Λακωνία – Η παράκαμψη της Ρειχέας μέσα σε αυτά

4.5.2016_Σημαντικά έργα οδοποιίας στη Λακωνία - Η παράκαμψη της Ρειχέας μέσα σε αυτά

Σημαντικά έργα για τη Λακωνία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016.

Συγκεκριμένα υπεγράφησαν οι συμβάσεις των έργων:

  • «Συντήρηση της με αρ. 86 Ε.Ο. Κροκεές Μολάοι – Μονεμβασία και της παράκαμψης Κροκεών – Δαφνίου» και
  • «Κατασκευή παρακαμπτηρίου Δημοτικής Οδού Οικισμού Ρειχέας Δήμου Μονεμβασίας».

Στο πρώτο έργο προβλέπεται να εκτελεσθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορες θέσεις της παραπάνω οδού που έχουν υποστεί φθορές, βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης κατά μήκος της οδού, καθώς και επισκευή – συντήρηση των τεχνικών έργων.

Το δεύτερο έργο αφορά τη διάστρωση με ασφαλτοτάπητα του παρακαμπτηρίου δρόμου της Ρειχιάς, κάτι το οποίο πρόκειται να βοηθήσει την κυκλοφορία των οχημάτων, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου ο κυκλοφοριακός φόρος είναι αυξημένος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα,  δήλωσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας έχει διαθέσει πάνω από 2.000.000 €, προκειμένου να εξασφαλίσει  την ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών προς την Νοτιοανατολική Λακωνία  και τους τουριστικούς προορισμούς της Μονεμβασίας, της Νεάπολης και της Ελαφονήσου.

Η κα Τζανετέα τόνισε ότι προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι να συντηρήσει το υπάρχον οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της, ενώ ταυτόχρονα μελετά και προγραμματίζει έργα για την επόμενη προγραμματική περίοδο που θα έρθουν να συμπληρώσουν τους υπό κατασκευή οδικούς άξονες Νεάπολης – Αγίου Φωκά, Γυθείου – Γερολιμένα και Σκούρα – Πυρί.

Check Also

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συμμετείχε η Σοφία Ζερβάκου

Με ένα λιτό και συμβολικό τελετουργικό, πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2024, στο βωμό που υπάρχει …

G-EZ117CQG76