UA-49499200-1

Πόλο: Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι πρωταθλήτριες Ευρώπης

15.9.2014_Πόλο επέστρεψαν στην Ελλάδα οι πρωταθλήτριες ΕυρώπηςΕπέστρεψε το μεσημέρι στην Ελλάδα η αποστολή της Εθνικής ομάδας πόλο Νέων Γυναικών, με το Κύπελλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στις αποσκευές της.

Μιλώντας στα ΜΜΕ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, προέβη σε ένα μικρό απολογισμό της φετινής χρονιάς σε επίπεδο εθνικών ομάδων. «Αυτή η ομάδα πήγε σε δύο διοργανώσεις, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Νεανίδων) με 2-3 αλλαγές, όπου έχασε το μετάλλιο στις λεπτομέρειες και ήταν αήττητη» είπε.

«Στη διοργάνωση της Ρώμης ήταν επίσης αήττητη και αυτό είναι πολύ σημαντικό, τόσο για τις μικρές κατηγορίες, όσο και για το γυναικείο πόλο γενικότερα. Δεν μπορώ να μην είμαι ευχαριστημένος» συνέχισε.

«Νομίζω ότι, όσο τα χρόνια περνάνε, τα πράγματα αντί να πηγαίνουν καλύτερα, πηγαίνουν χειρότερα (…) Οι άνθρωποι της Πολιτείας είναι γνώστες της κατάστασης και από πολύ κοντά. Δεν έχω να πω κάτι, εκείνοι έχουν τις τύχες του Αθλητισμού στα χέρια τους. Νομίζω είναι οι αρμόδιοι να μπορέσουν να μας διευκολύνουν στον αγώνα που κάνουμε» συμπλήρωσε.

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου, που αναδείχθηκε κορυφαία τερματοφύλακας της διοργάνωσης, τόνισε: «Πιστεύω πως αυτό το χρυσό μετάλλιο το αξίζαμε και είμαι βέβαιη πως θα ακολουθήσουν κι άλλες σπουδαίες διακρίσεις. Ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας σε δύο χρόνια. Αφιερώνουμε την πρώτη θέση σε όλους τους Έλληνες, που πραγματικά βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις».

Κορυφαία αθλήτρια του τουρνουά, όπως και στο Παγκόσμιο Νεανίδων, αναδείχθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί μία από τις κορυφαίες νέες πολίστριες στον κόσμο.

«Γνωρίζαμε εξαρχής πως ήμασταν μία πλήρης ομάδα με γεμάτο ρόστερ και πολύ ταλαντούχα παιδιά. Σαφώς και δεν ήμασταν σίγουρες για κάποιο μετάλλιο, αλλά δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά για να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και παλέψαμε μέχρι τέλους για την κορυφή» είπε η περιφερειακός του Ολυμπιακού.

«Η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα όνειρο ζωής για όλες μας. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και είναι τουλάχιστον σίγουρο πως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Οι διακρίσεις μας βοηθούν την κατάσταση στην Ελλάδα. Είναι η καλύτερη τόνωση ηθικού για όλους τους Έλληνες, που περνούν δύσκολες και τραγικές καταστάσεις. Δεν το βάζουμε κάτω και θα συνεχίζουμε να τους αναπτερώνουμε το ηθικό» ολοκλήρωσε.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76