UA-49499200-1

Πρώτα τα Ελληνόπουλα στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου

22.12.2014_Επικίνδυνες αγγελίες στο διαδίκτυο για ευκαιρίες ενοικίασης κατοικιώνΣύμφωνα με την απάντηση του Επιτρόπου Andriukaitis σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη, τα Ελληνόπουλα είναι πρώτα μεταξύ των παιδιών των χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απάντηση της Επιτροπής,  σε μελέτες που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet εκτιμάται ότι το 1 % των παιδιών  – στην Ελλάδα το 1,7%-  προβαίνει σε υπερβολική χρήση του διαδικτύου, καθώς και ότι όσοι έχουν συναισθηματικά προβλήματα και παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα αναζήτησης έντονων συγκινήσεων (sensation-seeking) είναι τα πλέον ευάλωτα άτομα. Η μελέτη SEYLE εκτιμά περαιτέρω τον επιπολασμό της παθολογικής χρήσης του διαδικτύου μεταξύ των εφήβων σε 10 χώρες της ΕΕ στο 4,4 %. Το ποσοστό αυτό συνδέθηκε με αυξημένο επιπολασμό κατάθλιψης, σχολικού εκφοβισμού και κακού γονικού ελέγχου.

Ο κ. Ζαγοράκης σε δήλωσή του τόνισε: «Οφείλουμε όλοι μας, Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί, κράτη – μέλη, δάσκαλοι και γονείς να λάβουμε μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου & eta; οικονομική κρίση έχει και κοινωνικές διαστάσεις, τόσο στη ψυχολογία των γονέων, όσο και στην πολύ περιορισμένη οικονομική τους  δυνατότητα να προσφέρουν εξωσχολικές δραστηριότητες στα παιδιά τους, υποχρεούμαστε να δράσουμε άμεσα και ουσιαστικά. Τα παιδιά μας, από τη προσχολική ηλικία, πρέπει  να ενημερωθούν για τη σωστή χρήση του διαδικτύου, αλλά πολύ περισσότερο να οδηγηθούν και να διευκολυνθούν  στο να πραγματοποιούν δραστηριότητες που αρμόζουν στην ηλικία τους και κάνουν καλό στην υγεία τους. Ο αθλητισμός και το παραδοσιακό παιχνίδι φαίνεται ότ&io ta; αρχίζει να εκλείπει από την Ελληνική οικογένεια. Δεσμεύομαι προσωπικά για περαιτέρω ενέργειες».

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76