UA-49499200-1

Πλανητόσπιτο

7.3.2016_Πλανητόσπιτο_1

Εστιάζοντας στη συναισθηματική νοημοσύνη, με σκοπό να μεταδώσει στα παιδιά ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για θέματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η συνεργασία, η ομαδικότητα, η συμμετοχή και άλλα, η συγγραφέας του «Πρασινομπούκαλου», Χάτζη Φύλαξ, επιστρέφει με το καινούριο της παραμύθι, «Το πλανητόσπιτο».

Απευθυνόμενο σε μικρούς και μεγάλους, το «Πλανητόσπιτο», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος, μας ταξιδεύει στον υπέροχο κόσμο της συνεργασίας και της ενεργής συμμετοχής, συστήνοντάς μας μια ομάδα, όπου ο κάθε ένας, με τις ιδέες του, μπορεί να βοηθήσει τον πλανήτη μας να γίνει ξανά όμορφος.

Πιο ξεχωριστό απ’ όλα τ’ άλλα

Στον διαστημοχώρο, υπάρχουν πολλά πλανητόσπιτα. Όμως, το ομορφότερο από όλα είναι το πλανητόσπιτο «Γη». Ο σχεδιαστής του, πραγματικά, έβαλε όλες τις απαραίτητες πινελιές, για να γίνει το πιο ξεχωριστό απ’ όλα τ’ άλλα. Προσέλαβε καλλιτέχνες, ζωγράφους, φροντιστές και πλανητονεράιδες, που, με φαντασία, αγάπη και μεράκι, έφτιαξαν κάτι εξαιρετικό.

Ο Julius, ο υπεύθυνος φροντίδας και ομορφιάς του πλανητόσπιτου «Γη», ήταν πραγματικά περήφανος για την αποστολή του. Πετούσε καθημερινά από χώρα σε χώρα και επέβλεπε αν όλα ήταν σωστά. Γι’ αυτόν, ήταν πολύ σημαντικό να κάνει καλά τη δουλειά του και να διατηρεί το πλανητόσπιτο πανέμορφο, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Πέρασαν χρόνια πολλά, και ο Julius, με μεγάλη θλίψη, παρατήρησε ότι το πλανητόσπιτο είχε αρχίσει να χάνει τη λάμψη του. Απογοητευμένος, έτρεξε να βρει τον σοφό του σύμπαντος, τον Al, μπας κι εκείνος του έδινε καμιά καλή ιδέα. Και, βέβαια, ο Al δεν ήταν τυχαία σοφός, αφού βρήκε τη μοναδική λύση, για να σωθεί το πλανητόσπιτο «Γη»…

7.3.2016_ΠλανητόσπιτοΜε έμφαση στη διάσταση της παιδικής προσωπικότητας

Συνδυάζοντας το συγγραφικό της ταλέντο με τη βαθιά της γνώση στη συναισθηματική νοημοσύνη και τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό, η Χάτζη Φύλαξ δίνει έμφαση στη διάσταση της παιδικής προσωπικότητας και στην αναγνώριση των παιδικών «θέλω» και συναισθημάτων, που ψάχνουν να εκφραστούν, να αναπτυχθούν και να ολοκληρωθούν. Μέσα από ένα ιδιαίτερο λεξιλόγιο, αγγίζει την παιδική φαντασία και, μέσα από τα παραμύθια της, ενδυναμώνει, τρέφει και χτίζει τη δημιουργική σκέψη των παιδιών.

Η Χάτζη Φύλαξ είναι life & business coach, συγγραφέας και εκπαιδεύτρια σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης, κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού στη διοίκηση επιχειρήσεων και πιστοποιημένη σύμβουλος νευρογλωσσικού προγραμματισμού (NLP).

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

Check Also

Δύο βιβλία με άρωμα Κρήτης σε audiobooks του Ορέστη Μανούσου

Δύο νέα audiobooks  με άρωμα Κρήτης, έρχονται να προστεθούν στην ακουστική βιβλιοθήκη των Εκδόσεων Anubis …

G-EZ117CQG76