UA-49499200-1

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σε δομές Υγείας της Βορείου Ελλάδος

24.11.2014 Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σε δομές Υγείας της Βορείου Ελλάδος_2Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στις δομές Υγείας της Βορείου Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία Κατερίνης, Βέροιας, Νάουσας, Γιαννιτσών, Έδεσσας. Στη συνέχεια εγκαινίασε την Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και συνόδευσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στα εγκαίνια της Γ’ Πτέρυγας του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Ο κ. Γρηγοράκος καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας του συνοδευόταν από τον Διοικητή της Γ’ Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημοσθένη Ανδριόπουλο και τους υποδιοικητές της, Παναγιώτη Νάνο και Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

Στο Γ. Ν. Κατερίνης ο Αν. Υπουργός συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και εκπροσώπους των εργαζομένων. Το θέμα της στελέχωσης του Νοσοκομείου ήταν στο επίκεντρο της σύσκεψης, καθώς και η εκτενής συζήτηση για βελτίωση της Ψυχιατρικής πτέρυγας στην οποία λειτουργούν πλήρως 180 κλίνες. Οι εκπρόσωποι Διοίκησης και Εργαζομένων ενημερώθηκαν για τον σχεδιασμό του Υπουργείου σχετικά με την ενίσχυση του ιατρικού νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού.

Στο Γ. Ν. Βέροιας ο Αν. Υπουργός συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και εκπροσώπους των εργαζομένων. Η ενίσχυση της νεφρολογικής κλινικής που εξυπηρετεί πάνω από 180 εξαρτούμενους ασθενείς, βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης. Ο κ. Γρηγοράκος ενημερώθηκε για την άμεση ανάγκη του Γ.Ν. Βέροιας να προσληφθεί επεμβατικός καρδιολόγος και δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην άμεση επίλυση του ζητήματος αυτού, όπως και στην έλευση των υπολοίπων ειδικοτήτων που έχουν κριθεί. Τέλος, τέθηκε το θέμα της μεταφοράς αρμοδιότητας διορισμού ειδικευομένων, από την Περιφερειακή Ενότητα που βρίσκεται τώρα, στις ΔΥΠΕ.

24.11.2014 Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σε δομές Υγείας της Βορείου Ελλάδος 24.11.2014 Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σε δομές Υγείας της Βορείου Ελλάδος_1

Στη συνέχεια ο κ. Γρηγοράκος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βέροιας, Κώστα Βοργιαζίδη και συζήτησαν προβλήματα του Νοσοκομείου, με τον κ. Βοργιαζίδη να ζητά ενίσχυση του ώστε να λειτουργεί ως Νοσοκομείο ανάσχεσης των βαριών περιστατικών που σημειώνονται στην Εγνατία οδό.

Στο Νοσοκομείο Νάουσας ο Αν. Υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης, των εργαζομένων παρουσία του Δημάρχου της Πόλης, Νίκου Κουτσογιάννη και ενημερώθηκε για τα ζητήματα του ιδρύματος. Η επαναλειτουργία της μαιευτικής κλινικής και η στελεχωσή της ήταν στην κορυφή της ατζέντας. Ο κ. Γρηγοράκος δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο ΚΕΣΥΠΕ θα ενταχθεί μόνιμη θέση γυναικολόγου στο Νοσοκομείο. Οι διακομιδές του ΕΚΑΒ απασχόλησαν επίσης, με την σκέψη για απόκτηση έδρας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στη Νάουσα να ενισχύεται. Στο κλείσιμο της συνάντησης ο Αν. Υπουργός διαβεβαίωσε, τους εργαζόμενους και την διοίκηση, ότι στόχος είναι η ενίσχυση του νοσοκομείου και η βελτίωση των παροχών Υγείας προς τους πολίτες.

Στο Γ.Ν. Γιαννιτσών ο Αν. Υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων των ιδρυμάτων Έδεσσας και Γιαννιτσών. Η αποσύνδεση του δύο νοσοκομείων είναι γεγονός. Η αυτονόμηση του Γ. Ν. Γιαννιτσών οδήγησε σε αποσαφήνιση των αναγκών. Η αντικατάσταση του Αξονικού Τομογράφου και η λειτουργία 6 ακόμη κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι τα πρώτα στη λίστα, μαζί με την ενίσχυση σε στελεχιακό δυναμικό. Ο κ. Γρηγοράκος δεσμεύτηκε για άμεση επίλυση των ζητημάτων αναφέροντας συγκεκριμένα: «Ο Αξονικός Τομογράφος έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και ευελπιστώ ότι στο επόμενο 6μηνο θα είναι τοποθετημένος και σε πλήρη λειτουργία».

Στη συνέχεια ο Αν. Υπουργός επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Έδεσσας, συζήτησε για ενίσχυση του, αυτό όμως που προέταξε ήταν η εύρεση του κονδυλίου για άμεσα μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού σε μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο χώρο του Νοσοκομείου. Με συντονισμένες κινήσεις το κονδύλι βρέθηκε και η μεταφορά της Μονάδας θα ξεκινήσει άμεσα. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γρηγοράκος δήλωσε για το θέμα: «Ήρθα στο Νοσοκομείο Έδεσσας στο πλαίσιο των επισκέψεων μου στα νοσοκομεία της περιοχής. Υπάρχουν ζητήματα που είναι σοβαρά και θέλουν χειρισμό, σκέψη, συζήτηση, αποσαφήνιση των αναγκών και δράση. Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που θέλουν δράση άμεσα. Η μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Σε συνεννόηση και με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεσμεύομαι ότι η Μονάδα θα μεταφερθεί άμεσα σε άλλο χώρο».

24.11.2014 Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σε δομές Υγείας της Βορείου Ελλάδος_3Κατόπιν αυτών ο Αν. Υπουργός Υγείας εγκαινίασε μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, την Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια συνόδευσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών στα εγκαίνια της Γ’ Πτέρυγας του Γ.Ν. Κιλκίς. Ο κ. Γρηγοράκος κατά την τελετή δήλωσε: «Πριν περίπου δύο μήνες είχα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Κιλκίς και είχα δεσμευτεί για τρία πράγματα. Ενίσχυση του προσωπικού, συμβολή, όσο μπορώ, για άμεση λειτουργία της νέας πτέρυγας και ότι δεν κλείνει το Νοσοκομείο Γουμένισσας. Η ενίσχυση του προσωπικού έχει ξεκινήσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, θα έρθει κι άλλο προσωπικό. Το Νοσοκομείο Γουμένισσας επίσης ενισχύθηκε και λειτουργεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Μιλώντας με συναδέλφους μου γιατρούς μπορώ να σημειώσω και το γεγονός ότι έπαψαν να νιώθουν ανασφαλείς και η λειτουργία του ιδρύματος είναι άριστη. Τρίτον, σήμερα συνοδεύω τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ώστε να εγκαινιαστεί και να παραδοθεί στο προσωπικό και τους πολίτες η Γ’ πτέρυγα του Νοσοκομείου. Καλή αρχή και καλή δύναμη στο σημαντικό έργο σας».

 

Check Also

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας στην Καλαμάτα

Παραμονές των ευρωεκλογών, με ανοιχτά τα ζητήματα βιωσιμότητας της ελληνικής και της ευρωπαϊκής γεωργίας που …

G-EZ117CQG76