UA-49499200-1

Ο Δήμος Καβάλας στη διαχειριστική συνάντηση για το δίκτυο TOGETHER στο Bordeaux Γαλλίας

12.2.2015_Ο Δήμος Καβάλας στη διαχειριστική συνάντηση για το δίκτυο TOGETHER στο Bordeaux Γαλλίας

Ο Δήμος Καβάλας, ως επικεφαλής του Δικτύου των Περιφερειών της Συνυπευθυνότητας (δίκτυο συνολικά 200 πόλεων – μελών), συμμετείχε στη διαχειριστική συνάντηση και το εκπαιδευτικό σεμινάριο για την κοινωνιολογική μεθοδολογία SPIRAL, στο Bordeaux της Γαλλίας, από 5 έως 8 Φεβρουαρίου 2015. Στη συνάντηση εργασίας εκπροσώπησαν τον Δήμο Καβάλας ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Οικονομικών, Δημοσθένης Τουλκίδης και η επιστημονική συνεργάτιδα της δημάρχου Καβάλας Ιώ Χατζηβαρύτη.

Στόχος της  διαχειριστικής συνάντησης του δικτύου ήταν ο απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς και η διάθρωση ενός σχεδίου δράσης για το νέο έτος, ο σχεδιασμός ενεργειών δημοσιότητας του δικτύου και η προετοιμασία καινούργιων προτάσεων χρηματοδότησης για υποστήριξη της λειτουργίας του δικτύου μέσα από Κοινοτικούς πόρους.

Στη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο της κοινωνιολογικής μεθόδου SPIRAL που εφήρμοσαν όλες οι πόλεις του δικτύου και η Καβάλα. Η μεθοδολογία αυτή όταν εφαρμόστηκε στην Καβάλα (2010) είχε διαγνώσει την ανάγκη της πόλης μας για υποστήριξη πρωτοβουλιών στον τομέα της υγείας.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκε σε όλους διαχειριστές τοπικών δικτύων συνυπευθυνότητας των πόλεων – μελών του Δικτύου, το βελτιωμένο λογισμικό πρόγραμμα που υποστηρίζει την εφαρμογή της Μεθόδου.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι πιλοτικές του εφαρμογές που θα μπορούσαν να απορρέουν από την σωστή ανάγνωση των αποτελεσμάτων της μεθόδου. Στο σημείο αυτό έγινε ειδική μνεία στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο του Δήμου Καβάλας, ως πιλοτική δράση που απέρρεε από τα αποτελέσματα της SPIRAL μεθοδολογίας και η οποία ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους στην εκπαίδευση και χαρακτηρίστηκε ως μια πολύ καλή πρακτική για το Δίκτυο.

Τέλος, συζητήθηκε η επόμενη συνάντηση του Δικτύου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2015 και θα διοργανωθεί από την Breune L’Alleyd (Βέλγιο), παράλληλα με  το 3ο Διεθνές Συνέδριο των Περιφερειών της Συνυπευθυνότητας και στο οποίο θα πάρουν μέρος και οι 200 πόλεις μέλη του Δικτύου.

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76