UA-49499200-1

Ο αθλητισμός του σήμερα

Της Σταματίας Γκαραλιάκου
stamatiagara@gmail.com

Μάχες, νίκες, ήττες, όλα βασισμένα στην εκγύμναση του σώματος και στον αθλητισμό. Ανατρέχοντας στο παρελθόν, εκτός από το ρητό « Νους υγιής εν σώματι υγιεί» συναντάει κανείς το αθλητικό κομμάτι που αποτελούσε τον κορμό ενός καλού πολεμιστή. Αργότερα αυτό το κομμάτι εξελίχθηκε με τους ολυμπιακούς αγώνες έως σήμερα, που πλέον ο αθλητισμός έγινε επάγγελμα.

Ο επαγγελματικός αθλητισμός, ο δύσκολος δρόμος που δεν είναι για όλους, είναι η αμοιβή των καλών αθλητών. Αυτών που παλεύουν, θυσιάζουν, μερικές φορές αποτυγχάνουν αλλά πάντα σηκώνουν το ανάστημά τους και προχωρούν. Πολλοί κολλάνε στο οικονομικό μέρος και δεν βλέπουν παραπέρα, με τις λαϊκίστικες απόψεις και ιδέες να παίρνουν σάρκα και οστά και να οργιάζουν. Χωρίς να αναρωτηθούν ποτέ τι πραγματικά κρύβει από πίσω αυτή η επιτυχία.

Θυσίες μιας ολόκληρης ζωής, από την παιδική ηλικία έως σήμερα, πιέσεις τόσο από την οικογένεια και τον προπονητή όσο και από οικονομικής πλευράς, αποτυχίες και σκαμπανεβάσματα. Όλα με ένα μοναδικό στόχο, να νικήσεις και να τους ανταμείψεις όλους, να εκπληρώσεις κάθε τους συναίσθημα και να προτάξεις το εσείς και όχι το εγώ.

Κάθε τόπος έχει τους δικούς του καλούς αθλητές με τις πολλές επιτυχίες, τις υψηλές επιδόσεις, τα μετάλλια και τους κληρονόμους, αυτούς δηλαδή που έρχονται από πίσω και θα πρέπει να τους μοιάσουν. Πολύ αγχωτική διαδικασία, δεν βρίσκετε; Επίσης κάθε κοινωνικό δίκτυο έχει και τη δική του δημοσίευση, επικροτώντας την επιτυχία με διάφορα ποστ, σχόλια και εξάρσεις θαυμασμού, ενώ σε περίπτωση αποτυχίας ο αθλητής δεν υπάρχει, δεν αποθεώνεται είναι ανύπαρκτος.

Δυστυχώς έτσι είναι οι άνθρωποι σήμερα. Για το δικό τους επάγγελμα και τα λάθη δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, για την κριτική και λοιδορία εναντίον άλλων, είναι πρώτοι. Ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι και αυτή μία δουλειά, πιο απαιτητική από τις άλλες, με μεγαλύτερη αφοσίωση και περισσότερες δυσκολίες. Μόνο που μερικές φορές χρειάζεται ενθάρρυνση και συμπαράσταση. Ας τους ρωτήσουμε λοιπόν, τι πραγματικά κρύβουν και ύστερα ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Check Also

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Αυτοδυναμία και Πολυσυλλεκτικότητα

Η ελπίδα δεν κατοικεί πλέον στην τύχη όπως ξέραμε. Απαιτούνται θυσίες, έργα και πράξεις για …

G-EZ117CQG76