UA-49499200-1

Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Ανατολικής Μάνης

26.8.2014_Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής Δήμου Ανατολικής Μάνης_1Υπό την χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρουσία επίσημων προσκεκλημένων, πληθώρα κόσμου και έκδηλο τον ενθουσιασμό, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Αυγούστου και ώρα 12:30, η ορκωμοσία του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ν. Ανδρεάκου, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και των Τοπικών Συμβουλίων, στo κατάμεστο Δημαρχιακό Μέγαρο, στο Γύθειο.

Ενώπιον του Ιερού Ευαγγελίου ορκίστηκε ο κ. Δήμαρχος και η πλειοψηφία των συμβούλων με τον θρησκευτικό όρκο. Την πολιτική διαδικασία ακολούθησαν ο επικεφαλής και το μέλος της Αντιπολίτευσης κ.κ. Συκουτρής και Πατσάκος.

Μετά το πέρας του Αγιασμού και της Ορκωμοσίας, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το κ. Δήμαρχο αναφώνησε “ΑΞΙΟΣ”. Στο σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και ανέφερε χαρακτηριστικά: «κ. Δήμαρχε η αγάπη σας για το τόπο και τους δημότες, σας επιστράφηκε πίσω από το λαό της Μάνης που με το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα ποσοστό, σας επανεξέλεξε Δήμαρχο. Ο Πανάγαθος Θεός να σας ευλογεί και να σας δίνει δύναμη».

26.8.2014_Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής Δήμου Ανατολικής Μάνης_2 26.8.2014_Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής Δήμου Ανατολικής Μάνης_4

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του κ. Ανδρεάκου όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το πρωτόγνωρο ποσοστό που μας εμπιστεύθηκε το 93% των Μανιατών στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 είναι δίκοπο μαχαίρι. Και σαν τέτοιο πρέπει να το διαχειριστούμε. Διότι η μία όψη είναι η μεγάλη ικανοποίηση και η αναγνώριση του έργου μας, η  άλλη όμως περιέχει κινδύνους. Τον κίνδυνο της αλαζονείας κυρίως στον οποίο ως λαός είμαστε επιρρεπείς. Δεν θα μιλήσω για το τι έργα θα κάνουμε, είναι καλύτερα να μιλούν  τα ίδια τα έργα. Είναι πιο πειστικά από τις όποιες εξαγγελίες. Η δημοτική θητεία που αφήνουμε πίσω μας ήταν κατά γενική ομολογία επιτυχημένη. Η επιτυχία αυτή όμως δεν οφείλεται μόνο στους αιρετούς Δημοτικούς Συμβούλους, οφείλεται και σε λίγους υπαλλήλους του Δήμου. Το έργο μερικών υπαλλήλων του Δήμου,  που για ευνόητους λόγους δεν τους αναφέρω ονομαστικά,  θα το ζήλευε και ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας. Καλό θα είναι για όλους μας να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι…».

Ο κ. Ανδρεάκος έθεσε σε προτεραιότητα την ανάγκη για την ενεργή συμμετοχή όλων, αιρετών και υπαλλήλων, προϋπόθεση  που σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά, το πείσμα, το όραμα, την προσήλωση και την αγάπη για το Δήμο, θα οδηγήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και στην ανάδειξη του τόπου, αφού θεωρούνται ως η μόνη οδός σε μια ήδη επιτυχημένη  στο σύνολό της πορεία. Απευθυνόμενος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ανέφερε: «Σεβασμιώτατε, αναγνωρίζω την βοήθεια σας και την αμέριστη ανταπόκρισή σας σε ότι κατά καιρούς σας έχει ζητήσει η Δημοτική Αρχή. Είστε για μας πολύτιμο στήριγμα».

26.8.2014_Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής Δήμου Ανατολικής Μάνης_3

Επιπρόσθετα ευχαρίστησε τους απερχόμενους Δημοτικούς Συμβούλους για την συμμετοχή τους, την στήριξή τους και την προσφορά τους που οδήγησε τον Καλλικρατικό Δήμο να επιτύχει από την πρώτη θητεία του καθώς και όλους εκείνους που συμμετείχαν στον συνδυασμό ανεξάρτητα από το αν εκλέχθηκαν ή όχι. Εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε δημόσια την οικογένειά του για την στήριξη που του προσφέρει και ιδιαίτερα τη σύζυγό του, κ. Αθηνά Καλογερόγιαννη – Ανδρεάκου, όχι μόνο για την ανοχή της όλα αυτά τα 16 χρόνια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αλλά και για την έμπρακτη προσφορά της.

Στην τελετή ορκωμοσίας μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο τ. Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης- Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η Βουλευτής Λακωνίας κα Φεβρωνία Πατριανάκου, η Ειρηνοδίκης Γυθείου κ. Ιουλία Καραντζάβελου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γυθείου κ. Σοφία Ροζάκη, ο Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Dr. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης, ο Διευθυντής Εθνικής Τράπεζας Γυθείου κ. Ηλίας Λαφογιάννης, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου κ. Νικόλαος Πετάκος,  ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Σπυρίδων Μουρκόγιαννης, ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Λακωνίας κ. Κυριάκος Διαμαντάκος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου Ανατολικής Μάνης και πλήθος κόσμου. Από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμενων και των Σωμάτων Ασφαλείας,  ο Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου κ. Χαράλαμπος Συναδινός, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου κ. Βασίλειος  Μαυροειδόγγονας, ο Υπολιμενάρχης Γυθείου κ. Παναγιώτης Μαρινόπουλος και ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου κ. Κωνσταντίνος Γραφάκος.

26.8.2014_Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής Δήμου Ανατολικής Μάνης_5 26.8.2014_Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής Δήμου Ανατολικής Μάνης_6

Η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου αποτελείται από τους παρακάτω:

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΓΥΘΕΙΟΥ
ΑΓΡΙΟΔΗΜΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΠΑΣΟΥΡΗΣ  ΣΕΨΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΛΕΒΕΝΤΖΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΛΙΓΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΛΥΡΟΦΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΑΛΑΚΟΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΤΡΙΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΟΙΤΥΛΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΑΝΔΡΕΪΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΕΞΑΡΧΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΚΟΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΡΙΦΟΥΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΣΜΥΝΟΥΣ
ΑΡΑΠΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΑΠΑΣΟΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ)
ΠΑΤΣΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Φώτο: Άρης Κοτσολάκος

Check Also

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συμμετείχε η Σοφία Ζερβάκου

Με ένα λιτό και συμβολικό τελετουργικό, πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2024, στο βωμό που υπάρχει …

G-EZ117CQG76