UA-49499200-1

Οι οθόνες αφής επηρεάζουν την ανάπτυξη των χεριών στα παιδιά;

6.7.2014_Οι οθόνες αφής επηρεάζουν την ανάπτυξη των χεριών στα παιδιά;Την προσοχή των γονιών εφιστούν επιστήμονες στις ΗΠΑ,οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που χρησιμοποιούν συσκευές που διαθέτουν οθόνες αφής παρουσιάζουν προβλήματα σε ορισμένες κινήσεις, επειδή δεν αναπτύσσονται οι μύες των χεριών που χρησιμοποιούνται για το γράψιμο!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα προβλήματα εμφανίζονται μακροπρόθεσμα στα χέρια και τα δάχτυλα όταν τα παιδιά δεν γράφουν με μολύβια, αλλά πληκτρολογούν σε οθόνες αφής κινητών και tablet.

Όπως είπε στο CBS η εργοθεραπεύτρια Lindsay Marzoli, το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στα παιδιά, λόγω της μειωμένης μυϊκής δύναμης που προκαλείται εξαιτίας της αυξημένης χρήσης αυτών των συσκευών.

Τόνισε δε ότι το μέγεθος των προβλημάτων που θα προκαλέσει αυτή σε βάθος χρόνου είναι άγνωστο, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι πολύ καινούργια, άρα οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν με ακρίβεια ποιά θα είναι η εξέλιξη.

Οι νέες οδηγίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία αναφέρουν ότι οι γονείς δεν πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να ασχολούνται με αυτές τις συσκευές για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών τη μέρα.

Επίσης, τονίζουν ότι τα παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει τα δύο τους χρόνια δεν πρέπει να περνούν καθόλου χρόνο μπροστά σε οθόνες, ενώ επαναλαμβάνουν ότι συσκευές όπως είναι η  τηλεόραση, τα tablet και οι υπολογιστές δεν πρέπει να βρίσκονται στα υπνοδωμάτια των παιδιών.

 

Πηγή:naftemporiki.gr

Check Also

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ – 3 στη Ν.Μ. Μολάων

Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν …

G-EZ117CQG76