UA-49499200-1

Οικονομική ενίσχυση της ΕΕ στους πρώην εργαζομένους της Sprider

13.11.2014_Οικονομική ενίσχυση της ΕΕ στους πρώην εργαζομένων της SpriderΥπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Έκθεση σχετικά με την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για τη χρηματοδότηση και ενίσχυση των πρώην εργαζομένων της ελληνικής εταιρίας SPRIDER stores, της οποίας εισηγητής για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κύρτσος, αν. μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του ΕΚ.

Όπως δήλωσε ο κ. Κύρτσος, η Ελλάδα και συγκεκριμένα οι ελληνικές αρχές, έχουν ξεκινήσει να κάνουν συστηματική χρήση της συγκεκριμένης δυνατότητας κινητοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) για τις ελληνικές εταιρίες, οι οποίες έχουν προβεί σε απολύσεις εργαζομένων και έχουν παύσει τις εργασίες τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι η ενίσχυση που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση δεν αφορά μόνο σε πρώην εργαζομένους, αλλά περιλαμβάνει πλέον και την ενίσχυση και κατάρτιση αντίστοιχου αριθμού νέων χωρίς εξειδίκευση (ΝΕΕΤs), εργασία ή φοίτηση, με σκοπό την επαγγελματική τους κατάρτιση, την πρακτική συνεισφορά στη σύσταση επιχείρησης, την περαιτέρω ενίσχυσή τους με επιδόματα κατάρτισης και επιδόματα κινητικότητας και αναζήτησης εργασίας.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Κύρτσος, άλλη μια ελληνική εταιρία έτυχε πρόσφατα ενίσχυσης από το ίδιο ταμείο (η Νutriart) ενώ, στη συνέχεια αναμένονται αποφάσεις ενίσχυσης πρώην εργαζομένων και άλλων ελληνικών εταιριών, όπως για παράδειγμα, η νέα απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση των πρώην εργαζομένων της ελληνικής εταιρίας Φωκάς.

Όπως υπογράμμισε ο εισηγητής του ΕΛΚ κ. Κύρτσος, η κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τα κράτη μέλη σε οικονομική κρίση και τους πρώην εργαζομένους, ενώ ο ίδιος θεωρεί συστηματική την προσπάθεια αξιοποίησης του χρηματοδοτικού αυτού εργαλείου από τις ελληνικές αρχές, όπως ακριβώς έχει γίνει στο πρόσφατο παρελθόν και από άλλα κράτη μέλη σε κρίση, πχ. την Πορτογαλία, προκειμένου να εξασφαλίζονται χρήματα για την ενίσχυση νέων ανέργων και την επανένταξη πρώην εργαζομένων στην αγορά εργασίας.

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76