UA-49499200-1

Νέες μειώσεις στις αποδοχές των Δημοσίων Υπαλλήλων

2.4.2014_Αλλαγές στο ΔημόσιοΝέες μειώσεις “έρχονται” στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να καλυφθεί, το σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Τρόικα “δημοσιονομικό κενό”, σε συνέχεια των τελευταίων διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, Κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν να κοπεί από τον Ιούλιο 2015, μέρος ή ολόκληρο το ποσό της προσωπικής διαφοράς των δημοσίων υπαλλήλων, που οι αποδοχές τους υπερβαίνουν από 80 έως και 690 ευρώ το μήνα, τα ανώτατα όρια του ενιαίου μισθολογίου και να καθιερωθεί νέο κλιμάκιο, με αμοιβές ιδιωτικού τομέα, αποκλειστικά για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, καταβάλλονται ετησίως περίπου 200 εκ. ευρώ ως προσωπική διαφορά σε 66.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να μειωθούν τα κονδύλια των έξτρα αμοιβών – επιδομάτων, για αποζημιώσεις για συμμετοχή σε συμβούλια, για εκτός έδρας, οδοιπορικά, υπερωρίες και οι αποδοχές σε όλες τις ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που παρά τις γενικές μειώσεις, με αποφάσεις των διοικήσεων τους διατήρησαν τις αμοιβές τους εκτός των ορίων του ενιαίου μισθολογίου.

Πηγή: epoli.gr

Check Also

O Γκάρι Κασπάροφ στο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών 2024

Της Μαργαρίτας Μανούσου margarita.manousou1@gmail.com Το πολύ ενδιαφέρον συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών 2024, του αεροδρομίου της Αθήνας …

G-EZ117CQG76