UA-49499200-1

Μουσική, ρυθμική γυμναστική και παραδοσιακοί χοροί στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Παπαδιανίκων

Κλασική κιθάρα 1 Κλασική κιθαρα 2

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Κτιρίου στα Παπαδιάνικα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδιανίκων – Πλύτρας πραγματοποίησε τη πρώτη του καλοκαιρινή εκδήλωση. Ακούσματα κλασικής κιθάρας, ρυθμική γυμναστική και παραδοσιακοί χοροί γέμισαν την κατάμεστη αίθουσα και γοήτευσαν το κοινό.

Στην αρχή της εκδήλωσης η πρόεδρος του συλλόγου κα Θεοδούλη Σπυριδάκου αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους για τη παρουσία τους, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους γονείς, οι οποίοι όπως τόνισε «συμπαραστέκονται στον σύλλογο και εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε αυτόν». Ευχαρίστησε  τις δασκάλες του συλλόγου, κ.κ. Κυριακή Λεμπέση (Τμήμα Αγιογραφίας), Μπέτυ Ρουμελιώτη (Τμήμα Κλασικής Κιθάρας), Εύα Παπαδημητρίου (Τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής), Λουίζα Λάμπου (Τμήμα Παραδοσιακών Χορών), για την πολύ καλή δουλειά την οποία επιτελούν. Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε για τον Δήμαρχο του Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη και τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ασωπού κ. Ιωάννη Σουρλά, τόσο για την παραχώρηση της αίθουσας, όσο και για την αμέριστη βοήθειά τους σε ότι χρειάστηκαν. Ακολούθησε παρουσίαση ελληνικών τραγουδιών από το τμήμα της κλασικής κιθάρας, παράσταση ρυθμικής γυμναστικής με θέμα «Οι νεράιδες του Λάρνακα» και παραδοσιακοί χοροί. Τα παιδιά ενθουσίασαν τους παρευρισκομένους δίνοντας ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα, ότι με θέληση, πείσμα και με την συμμετοχή όλων πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν σ’ ένα τόπο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους ο Εφημέριος Ενορίας Φοινικίου π.  Παναγιώτης Λεοντακιανάκης , ο Αντιδήμαρχος Ασωπού κ. Ιωάννης Σουρλάς, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γιώργος Βουνελάκης και Χαράλαμπος Λύρας, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παπαδιανίκων κ. Μελέτης Τσαρούχας και εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων Ασωπού και Φοινικίου.

Παραδοσιακοί χοροί 1 Παραδοσιακοί χοροί 2

Μετά το πέρας της εκδήλωσης μιλήσαμε με την πρόεδρο του συλλόγου κα Θεοδούλη Σπυριδάκου αλλά με τις δασκάλες των τμημάτων κα Μπέτυ Ρουμελιώτη(κλασική κιθάρα), κα Εύα Παπαδημητρίου(ρυθμική γυμναστική) και κα Λουίζα Λάμπου(παραδοσιακοί χοροί). Η κα Σπυριδάκου μας εξέφρασε την ικανοποίηση της για την οργάνωση και το αποτέλεσμα της εκδήλωσης δηλώνοντας: «Ήταν μιά πολύ καλή εμπειρία η αποψινή εκδήλωση και το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε. Όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι και χαρούμενοι». Μας μίλησε για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του συλλόγου όπως η βασική παράσταση του Αυγούστου στην Πλύτρα με την παρουσίαση του έργου του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα «Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι», η γιορτή του σύκου η οποία φέτος κλείνει 35 χρόνια ζωής, ιππασία και βόλτες με άμαξα σε συνεργασία του συλλόγου Ασωπού με τους ιππικούς όμιλους Λακωνίας, διαγωνισμό τραγουδιού κ.α.

Η κα Μπέτυ Ρουμελιώτη δήλωσε πολύ ευχαριστημένη από την απόδοση των παιδιών, τα οποία αν και διδάσκονται κλασική κιθάρα 8 μόνο μήνες κατάφεραν να έχουν πολύ καλή παρουσία. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε: «Η κιθάρα είναι ένα δύσκολο όργανο στα πατήματα και θέλει χρόνο. Αυτό που κατάφεραν απόψε τα παιδιά είναι πολύ σημαντικό και κυρίως το ότι μπόρεσαν να συγχρονιστούν όλα μαζί. Κατάφεραν να λειτουργήσουν σαν ομάδα και αυτό είναι που μου άρεσε πιό πολύ». Εξέφρασε την ικανοποίηση της από την συνεργασία με το σύλλογο δηλώνοντας: «Μου έκαναν τη ζωή εύκολη και με έκαναν να θέλω να έρχομαι περισσότερες φορές, δεδομένου ότι ερχόμουν από Σπάρτη μιά και εκεί είναι η έδρα μου. Σε ότι τους ζήτησα ήταν όλοι πολύ πρόθυμοι».

Ρυθμική γυμναστική 4 Ρυθμική γυμναστική 2

Η κα Εύα Παπαδημητρίου δήλωσε ικανοποιημένη για το χώρο, την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Καταστήματος στην οποία γίνονται τα μαθήματα ρυθμικής γυμναστικής. Εξείρε την πολύ καλή συνεργασία με το σύλλογο τονίζοντας: «Είναι σημαντικό να δουλεύεις με ανθρώπους που δείχνουν την εκτίμησή τους έμπρακτα. Που σου προσφέρουν ακόμα και όταν δεν ζητάς». Επαίνεσε τα παιδιά για την προσπάθεια που καταβάλουν δηλώνοντας: «Δένομαι με τα παιδιά, αγαπώ τα παιδιά και αυτό είναι μιά αμφίδρομη σχέση. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε μια ηλικία τόσο τρυφερή, στα πρώτα τους βήματα».

Η κα Λουίζα Λάμπου επαίνεσε τα παιδιά για την απόδοσή τους δηλώνοντας: «Αυτό που πάντα λέω στα παιδιά είναι πως ότι κάνουμε πρωτ’ απ’ όλα το διασκεδάζουμε και μετά το παρουσιάζουμε. Για μένα αυτό είναι το άλφα και το ωμέγα και πιστεύω ότι αυτό δείξαμε στην εκδήλωση». Μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία με το σύλλογο τονίζοντας: «Αυτός είναι ο πρώτος που μετέδωσε την αγάπη του να προχωρήσουμε, να δώσουμε στα παιδιά δύναμη. Ο συγκεκριμένος σύλλογος αγαπά αυτό που κάνει, το μεταδίδει σε εμάς και εμείς στα παιδιά». Τέλος εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συμμετοχή 45 παιδιών στο τμήμα παραδοσιακών χορών, γεγονός που του δίνει προοπτική και μέλλον.

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76