UA-49499200-1

Μουντιάλ 2014: Τρίτη θέση η Ολλανδία

13.7.2014_Τρίτη θέση η ΟλλανδίαΣτη δεύτερη παρουσία της σε «μικρό τελικό» ενός Μουντιάλ, η Ολλανδία νίκησε 3-0 τη Βραζιλία και κατάκτησε την 3η θέση στο τουρνουά που ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής με το μεγάλο τελικό ανάμεσα σε Γερμανία και Αργεντινή.

Η επιθυμία του Λουίς Φαν Γκάαλ μετά τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την Αργεντινή, για να τελειώσει η ομάδα του αήττητη το 20ό παγκόσμιο κύπελλο έγινε πραγματικότητα. Με τη σημερινή της νίκη η Ολλανδία έφτασε στις 5 στη διάρκεια του τουρνουά, ενώ είχε και δύο «λευκές» ισοπαλίες, με Κόστα Ρίκα και Αργεντινή.

Το Μουντιάλ που διοργάνωσε η Βραζιλία έκλεισε με τον πλέον αποτυχημένο τρόπο για το συγκρότημα του Σκολάρι. Η «σελεσάο» μετά τη συντριβή από τη Γερμανία στον ημιτελικό με 7-1, ήθελε όσο τίποτα τη νίκη στο «μικρό τελικό», αλλά βρέθηκε στα πρώτα 17 λεπτά να χάνει με 2-0. Προσπάθησε στη συνέχεια να αλλάξει τα «κακώς κείμενα», ωστόσο, ήταν «φλύαρη» και ανύπαρκτη επιθετικά, με αποτέλεσμα να υποστεί τη δεύτερη διαδοχική της ήττα και να κλείσει του τουρνουά με 14 γκολ παθητικό, 10 εκ των οποίων στα δύο τελευταία παιχνίδια της.

Τον…εφιάλτη που έζησαν πριν από λίγα 24ωρα, στον ημιτελικό με τη Γερμανία, είδαν και πάλι να επανέρχεται οι φίλαθλοι της Βραζιλίας στα πρώτα 17 λεπτά του αγώνα.

Η Ολλανδία στο διάστημα αυτό από το τραγικό λάθος του διαιτητή, Χαϊμουντί, και την απουσία της αμυντικής γραμμής των Βραζιλιάνων βρέθηκε να προηγείται με 2-0.

Με τη συμπλήρωση του 2ου λεπτού, οι «οράνιε» πήραν το προβάδισμα με το πέναλτι του Φαν Πέρσι. Στην φάση της ανατροπής του Ρόμπεν από τον Τιάγκο Σίλβα ο Αλγερινός ρέφερι υπέπεσε σε διπλό λάθος, καθώς αφενός μεν η παράβαση έγινε έξω από την περιοχή και με την φόρα που είχε ο μέσος της Μπάγερν έπεσε μέσα, αφετέρο ο αρχηγός της Βραζιλίας ήταν ο τελευταίος παίκτης ενώ ο Ρόμπεν έμπαινε με…μέτωπο προς την εστία του Σέζαρ, οπότε θα έπρεπε να είχε αποβληθεί.

Σημάδια…αποσύνθεσης έδειξε στη συνέχεια η Βραζιλία και το 2-0 δεν άργησε. Ο Γουϊνάλντουμ πήρε τη μπάλα από οριακή θέση οφσάιντ, έβγαλε τη σέντρα στγ μεγάλη περιοχή, εκεί που Νταβίντ Λουίς απομάκρυνε με το κεφάλι και στο σημείο του πέναλτι βρέθηκε εντελώς μόνος του ο Μπλιντ. Ο μέσος της Ολλανδίας κατέβασε με όλη την άνεσή του τη μπάλα, έκανε κοντρόλ και σα σε προπόνηση την έστειλε στα δίχτυα του Σέζαρ.

Πίεσε στη συνέχεια η Βραζιλία για να πετύχει γρήγορα ένα γκολ, αλλά στο 38΄ ο Νταβίντ Λουίς δεν κατάφερε εξ επαφής να σκοράρει, στην κορυφαία ευκαιρία της «σελεσάο» στο πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν δύο σουτ με τους Ραμίρες και Νταβίντ Λουίς (φάουλ) που δεν αιφνιδίασαν τον Σίλεσεν. Η Ολλανδία κράτησε σχετικά εύκολα το υπέρ της αποτέλεσμα και με το γκολ του Γουϊνάλντουμ στις καθυστερήσεις (3-0) πανηγύρισε την 3η θέση στη διοργάνωση, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76