UA-49499200-1

Μολαϊκός – Κάστρο Μονεμβασίας: 3-1

Γράφει η Θεοδώρα Χούτρη

Ήττα και αποκλεισμός για το ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας από το ΜΟΛΑΪΚΟ για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Λακωνίας.

Δυνατό παιχνίδι έγινε, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, στο στάδιο Μολάων , με τους γηπεδούχους να είναι πιο αποτελεσματικοί, τους φιλοξενούμενους να έχουν σημαντικές ευκαιρίες αλλά και πολλά παράπονα από το διαιτητικό τρίο.

Το ΚΑΣΤΡΟ είχε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα στο 10΄με τον Βαγγ. Χάδιαρη να κάνει ωραία κίνηση από τα αριστερά, όμως το δυνατό σουτ που έκανε κόντραρε στους αμυντικούς του ΜΟΛΑΪΚΟΥ και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στ. Λάτση.

Στο 13΄ο διαιτητής Γ. Παλαμίδας έδωσε ανύπαρκτο φάουλ υπέρ του ΜΟΛΑΪΚΟΥ λίγο έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ι. Σωτηρόπουλος, ο τερματοφύλακας του ΚΑΣΤΡΟΥ Αντρ. Ντιακονέσκου έκανε κακή έξοδο και ο Τρ. Αβδούλος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στο 21΄ο Ι. Σωτηρόπουλος βγήκε από τα αριστερά και έκανε ωραία συρτή σέντρα, όμως ο Αντρ. Ντιακονέσκου με ωραία προβολή πρόλαβε την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον αμαρκάριστο Χρ. Χατζησημιώτη.

Στο επόμενο λεπτό ο Πετρ. Μπούμπαλης βγήκε μόνος του απέναντι στον Στ. Λάτση όμως ο Στ. Κότσαλης με σωτήριο τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ το σουτ που έκανε ο επιθετικός των φιλοξενούμενων. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Μιχ. Κοντάκος, ο Στ.Λάτσης έδιωξε τη μπάλα η οποία χτύπησε στον Πετρ. Μπούμπαλη και πήγε στον Μιχ. Μουτζούρη ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ θεωρώντας ότι ο Πετρ. Μπούμπαλης έχει χρησιμοποιήσει το χέρι του.

Στο 25΄ωραία σέντρα του Μιχ. Κοντάκου έδιωξε ο Στ. Λάτσης πριν η μπάλα φτάσει στο Πετρ. Μπούμπαλη .

Στο 27΄το ΚΑΣΤΡΟ κέρδισε φάουλ στο χώρο του κέντρου, το οποίο εκτέλεσε ο Γιωρ. Αρώνης στέλνοντας τη μπάλα στην περιοχή του ΜΟΛΑΪΚΟΥ και ο Πετρ. Μπούμπαλης εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Στ. Λάτση ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 37΄ μετά από ωραίο συνδυασμό ο Βαγγ. Χάδιαρης έκανε ωραία κάθετη πάσα στον Βασ. Χούτρη, όμως ο Στ. Κότσαλης με τάκλιν πρόλαβε τον επιθετικό του ΚΑΣΤΡΟΥ που έβγαινε μόνος του απέναντι στον Στ. Λάτση.

Στο 41΄έγινε φάουλ στον Βασ. Χούτρη στο χώρο του κέντρου, ο διαιτητής λανθασμένα  έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, η μπάλα πήγε πλάγια  στον Α. Λάτση που έκανε σέντρα σουτ, όμως σωστά τοποθετημένος ο Αντρ. Ντιακονέσκου έδιωξε τη μπάλα.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με το ΚΑΣΤΡΟ να μπαίνει δυνατά και μόλις στο 46΄να χάνει μεγάλη ευκαιρία με το Βασ. Χούτρη ο οποίος μετά από ωραία μπαλιά του Γιωρ. Αρώνη στην πλάτη της άμυνας του ΜΟΛΑΪΚΟΥ, σούταρε με δύναμη από το ύψος της περιοχής , αλλά ο Στ. Λάτσης με πολύ ωραία εκτίναξη έδιωξε τη μπάλα στερώντας το γκολ από τον επιθετικό του ΚΑΣΤΡΟΥ.

Στο 47΄το ΚΑΣΤΡΟ κέρδισε κόρνερ, το εκτέλεσε ο Μιχ. Κοντάκος στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Στ. Λάτση.

Στο 51΄ο ΜΟΛΑΙΚΟΣ είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί όμως το δυνατό σουτ του Γ. Κουτρουλάκη σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Αντρ. Ντιακονέσκου.

Στο 59΄με ωραία ενέργεια από τα δεξιά, ο Βασ. Χούτρης απέφυγε 3 παίκτες του ΜΟΛΑΙΚΟΥ όμως τη σέντρα του έδιωξε σε κόρνερ ο Τ. Ζώταλης.

Στο 62΄οι παίκτες του ΜΟΛΑΪΚΟΥ συνδυάστηκαν ωραία, ο Τρ. Αβδούλος έκανε συρτή σέντρα, ο Μιχ. Μουτζούρης έκανε τάκλιν διώχνοντας τη μπάλα, όμως ο διαιτητής θεώρησε ότι πρώτα βρήκε τα πόδια του Χρ. Χατζησημιώτη και καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΜΟΛΑΪΚΟΥ. Ήταν μια δύσκολη φάση την οποία ο διαιτητής έκρινε υπέρ των γηπεδούχων.

Το πέναλτυ εκτέλεσε εύστοχα  ο Ι. Σωτηρόπουλος, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στο 64΄το μακρινό σουτ του Γιωρ. Κυριαζάκου απέκρουσε εύκολα ο Στ. Λάτσης .

Στο 69΄μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Βαγγ. Χάδιαρης έβγαλε κάθετη πάσα στον Βασ. Χούτρη ο οποίος από κανονική θέση έφυγε μόνος του προς την εστία του ΜΟΛΑΪΚΟΥ, όμως ο βοηθός Κ. Δημακάκος λανθασμένα υπόδειξε οφσάιντ στερώντας από τους φιλοξενούμενους μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν.

Στο 72΄ ο Γιωρ. Αρώνης μα καταπληκτική πάσα έβγαλε μόνο του τον Βασ. Χούτρη μέσα στην περιοχή, ο Στ. Κότσαλης τον ανέτρεψε ενώ ήταν σε προφανή θέση για γκολ, ο διαιτητής όμως αντί για πέναλτι και κόκκινη κάρτα  στον παίκτη του ΜΟΛΑΪΚΟΥ, προς έκπληξη όλων έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι , προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες παικτών και φιλάθλων του ΚΑΣΤΡΟΥ.

Στο 74΄ο Πετρ. Μπούμπαλης μέσα στην περιοχή προσπάθησε να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Τρ. Αβδούλο, ο οποίος βρήκε τη μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής όμως και πάλι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 77΄ ο Βαγγ. Χάδιαρης έχασε το έλεγχο της μπάλας κάτω από το κέντρο, ο Ι. Σωτηρόπουλος την κέρδισε μπήκε ωραία στην περιοχή και πάσαρε στον αμαρκάριστο Χρ. Χατζησημιώτη ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-1.

Στο 79΄ο Ι.Σωτηρόπουλος με ωραία μπαλιά έβγαλε μόνο του τον Χρ.Χατζησημιώτη ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Αντρ.Ντιακονέσκου , ο οποίος είχε βγει έγκαιρα και έκλεισε τον επιθετικό του ΜΟΛΑΪΚΟΥ.

Η τελευταία καλή ευκαιρία ήταν στο 88΄όταν ο Μιχ. Κοντάκος με δυνατό το σουτ δεξιά έξω από την περιοχή έστειλε  την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στ. Λάτση.

Με πολλά λάθη η διαιτησία του Γ. Παλαμίδα, ο οποίος σε πολλές φάσεις ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, εκνεύρισε τους παίκτες του ΚΑΣΤΡΟΥ  ενώ και οι αποφάσεις του σε κρίσιμα σημεία καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΟΛΑΪΚΟΣ (Γιωρ.Αποστολάκης) : Στ. Λάτσης, Τρ .Αβδούλος, Στ. Κότσαλης, Τ. Ζώταλης , Δ. Ρουμάνης, Γ. Κουτρουλάκης, Χρ. Χατζησημιώτης, Η. Μπελεγρής (87΄ Ι. Βιγκλιάρης), Ι. Σωτηρόπουλος (87΄ Μ. Σκουρτάι), Β. Μουτσατσός (57΄ Α. Κουτρουλάκης), Α. Λάτσης (88΄ Μ.Ζγκούρο).

ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ (Πάρης Χούτρης): Αντρ. Ντιακονέσκου, Γιωρ. Κυριαζάκος  (68΄Αντρ. Μπετσόκου), Κ. Λιβανός, Παν. Δαμιανάκης, Μιχ. Μουτζούρης, Γιωρ. Αρώνης, Πετρ. Μπούμπαλης, Ιακ. Μάρκος (87΄ Νικ. Γραμματικάκης), Βασ. Χούτρης (76΄ Βασ. Γάγκας), Μιχ. Κοντάκος, Βαγγ. Χάδιαρης (87΄ Νικ. Παναρίτης).
Δεν αγωνίστηκαν οι: Γ. Κάλα, Κ. Τσιμπίδης, Αλ. Σκάγκος.

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76