UA-49499200-1

Μια παράξενη φοβία

18.10.2015_Μια παράξενη φοβία
Τρεις ηθοποιοί, που υποδύονται δέκα ρόλους, καλούνται να συναρμολογήσουν τη λύση, εμπλέκοντάς μας ως το τέλος με πολλές και αντικρουόμενες εκδοχές της πραγματικότητας.

Παίζοντας εξίσου με την υπαρξιακή αγωνία, την κωμωδία και την τραγωδία, μέσα από το πρίσμα του πλατωνικού μύθου του σπηλαίου, το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη, «Πόρτες», σε σκηνοθεσία του Αυγουστίνου Ρεμούνδου, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στον χώρο τέχνης «Αγγέλων Βήμα».

Το έργο, που θα παίζεται – για λίγες παραστάσεις – κάθε Δευτέρα (8 μ.μ.) και Τρίτη (9 μ.μ.), εντάσσεται στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ διαρκείας ελληνικού έργου του 21ου αιώνα», που διοργανώνει το «Αγγέλων Βήμα» με τη Λεία Βιτάλη, το οποίο – μετά το θερμό αγκάλιασμα των Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, του κοινού και των κριτικών – γίνεται θεσμός και συνεχίζει την πορεία του για τη στήριξη του σύγχρονου ελληνικού έργου και τη γνωριμία του με το κοινό.

Στον δρόμο του δολοφόνου τής παιδικής της αθωότητας

Κάποιοι έχουν φοβία με το ύψος, άλλοι με τα μικρόβια. Στην υπαρξιακή κωμωδία «Πόρτες», η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σοκόλη, μια νεαρή γυναίκα πανικοβάλλεται, όταν πρόκειται να περάσει από οποιαδήποτε πόρτα. Αναζητώντας λύση στο πρόβλημά της, υποχρεώνεται να διασχίσει αλλεπάλληλες πόρτες του παρελθόντος της. Κάθε μία κρύβει μια νέα έκπληξη.

Έτσι, βρίσκεται απρόσμενα στον δρόμο του δολοφόνου τής παιδικής της αθωότητας, που αφήνει ίχνη αμυδρά. Αναγκάζεται να εξιχνιάσει τι σχέση έχουν με το έγκλημα ένας κλειδαράς, η ωραιοπαθής γυναίκα του, ο γιος του που τον μισεί, η νύφη του που μισεί τον άντρα της, η εγγονή του κι ένας χασάπης.

Τρεις ηθοποιοί, που υποδύονται δέκα ρόλους, καλούνται να συναρμολογήσουν τη λύση, εμπλέκοντάς μας ως το τέλος με πολλές και αντικρουόμενες εκδοχές της πραγματικότητας.

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., οι «Πόρτες» της Χρύσας Σπηλιώτη ανοίγουν στο Αγγέλων Βήμα για να υποδεχτούν τη γνωστή θεατρολόγο Χαρά Μπακονικόλα, ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα συνομιλήσει με τους θεατές για το έργο μετά την παράσταση.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος, σκηνικά: Τόλης Τατόλας, κοστούμια: Θάλεια Τσίγκου, χορογραφίες: Κάτια Σαβράμη, φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη, video παράστασης: Gcldp Γιώργος Συμεωνίδης – Άρτεμις Σταθάκου, φωτογραφίες: Παναγιώτης Ανδριόπουλος, βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κούτσου. Παίζουν: Ευγενία Αποστόλου, Σπύρος Βάρελης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος.

Πληροφορίες
«Αγγέλων Βήμα»: Σατωβριάνδου 36 – Ομόνοια, τηλ.: 210 5242211 και 210 5242213. Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 12 ευρώ, φοιτητικό: 8 ευρώ, ανέργων: 5 ευρώ.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76