UA-49499200-1

Με τον Περιφερειάρχη του Schwabisch Hall συναντήθηκε ο Πέτρος Τατούλης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Ανοίγουμε νέους δρόμους στην Ευρώπη και αποτελούμε τον κυρίαρχο θεσμό που διατηρεί με αξιοπιστία και αξιοπρέπεια το Ευρωπαϊκό κεκτημένο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά την τελική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη του Schwabisch Hall, κ. Gerhard Bauer και τους εκπροσώπους των Δήμων των δύο Περιφερειών, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, στην έδρα της Περιφέρειας του Schwabisch Hall.

«Μέσα από τη συνεργασία μας, ισχυροποιούμε την ταυτότητα των θεσμών της αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη και άρουμε τις δυσκολίες και δυσκαμψίες της κεντρικής πολιτικής σκηνής», συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τονίζοντας παράλληλα ότι η συνεργασία αυτού του επιπέδου είναι ασφαλώς πιο αποδοτική, λόγω της καλύτερης γνώσης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής και των προβλημάτων της, αλλά και λόγω της αρχής της εγγύτητας.

Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμη ότι η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας του Schwabisch Hall, τα 2,5 αυτά χρόνια, είναι η μόνη συνεργασία μεταξύ Ελληνικών και Γερμανικών φορέων που εξελίσσεται με τέτοιο ρυθμό και χαρακτήρισε την αντιπροσωπεία της Πελοποννήσου, την «πιο πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία που έχει σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, ώστε να προσεγγιστούν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον κάθε εταίρο».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο κ. Τατούλης έθεσε ως προτεραιότητες τη συνεργασία των δύο Περιφερειών για τη  μεταφορά του μοντέλου εκπαίδευσης των πολιτών στην ανακύκλωση, τη συνεργασία των Αναπτυξιακών Εταιρειών με υποβολή κοινών προτάσεων σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, για την οποία υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας, τη μεταφορά μοντέλων ψηφιακής διακυβέρνησης στη δημόσια διοίκηση, καθώς και παροχής ψηφιακών υπηρεσιών στον πολίτη και τις επιχειρήσεις και τη συνεργασία των γραφείων Ευρωπαϊκής πληροφόρησης Europe Direct με κοινές προτάσεις σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Ο Περιφερειάρχης του Schwabisch Hall κ. Gerhard Bauer από την πλευρά του χαρακτήρισε πρότυπο αυτή τη συνεργασία και τόνισε ότι «ζούμε στην ενωμένη Ευρώπη πολλά χρόνια, χάσαμε ωστόσο δεκαετίες πριν την ευκαιρία για τέτοιες συναντήσεις και συνεργασίες, ώστε να βιώσουμε τις κοινές Ευρωπαϊκές αξίες και ιδέες».

«Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί πρέπει να βρίσκονται κοντά και να συνεργάζονται» συνέχισε ο κ. Bauer και σημείωσε ότι «η συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, αποδεικνύει πως μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία».

Το σύνολο των Δημάρχων και των εκπροσώπων των Δήμων της Πελοποννήσου που συμμετείχαν στην αποστολή, εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του κ. Τατούλη και του κ. Bauer, για τη συνεργασία των δύο Περιφερειών και των Δήμων, «ώστε οι λαοί της Ευρώπης του σήμερα και του αύριο να συνεργάζονται». Τόνισαν ακόμη ότι η αποστολή αυτή «γίνεται σε δύσκολη συγκυρία όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη» και εξέφρασαν τη βούλησή τους να υιοθετήσουν καλές πρακτικές, που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες.

 

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76