UA-49499200-1

Με μεγαλοπρέπεια εόρτασε η Μονεμβασία τον Όσιο Λεόντιο

13.12.2014_Με μεγαλοπρέπεια εόρτασε η Μονεμβασία τον Όσιο Λεόντιο_3Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε η μνήμη του  Οσίου Λεοντίου του Μονεμβασιώτου, στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό του στη Μονεμβασία.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου  Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου και με την συμμετοχή ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού  ο Παναγιώτατος μίλησε για τον θεοφορο Όσιο Λεόντιο και πως εμείς οι χριστιανοί γινόμαστε θεοφόροι μέσω του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.  Επισήμανε την απαραίτητη προετοιμασία  που πρέπει να έχουμε κάνει για να συμμετάσχουμε στο μυστήριο αυτό.

13.12.2014_Με μεγαλοπρέπεια εόρτασε η Μονεμβασία τον Όσιο Λεόντιο 13.12.2014_Με μεγαλοπρέπεια εόρτασε η Μονεμβασία τον Όσιο Λεόντιο_1

Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μονεμβασίας οι Αντιδήμαρχοι Μονεμβασίας και Μολάων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι διοικητές  του Λιμενικού Σταθμού και Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας.

Οι  κυρίες του φιλόπτωχου ταμείου  όπως κάθε χρόνο προσέφεραν κέρασμα και καφέ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία .

Ευχόμαστε ο Όσιος Λεόντιος να στέκει βοηθός και προστάτης όλων μας.

 

Check Also

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συμμετείχε η Σοφία Ζερβάκου

Με ένα λιτό και συμβολικό τελετουργικό, πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2024, στο βωμό που υπάρχει …

G-EZ117CQG76