UA-49499200-1

Με επιτυχία το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό Forum Δήμου Σπάρτης

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Forum Γαστρονομίας και Τουρισμού, που έλαβε χώρα το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Mystras Grant Palace Resort & SPA στο Μυστρά Λακωνίας.

Θέμα του Forum αποτέλεσε «η γαστρονομία ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας του Δήμου Σπάρτης», ενώ βασικοί στόχοι του ήταν η διαμόρφωση γαστρονομικής ταυτότητας του Δήμου Σπάρτης με έναν σύγχρονο χαρακτήρα, η ανάπτυξη και προώθηση τουριστικών εμπειριών που συνθέτουν διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις και αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου και η διευρυμένη χρήση και αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων από τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα.

Ομιλητές από το διεθνές περιβάλλον και αναγνωρισμένοι ειδικοί του γαστρονομικού τουρισμού μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους τις πλούσιες γνώσεις και εμπειρίες τους, ενώ παράλληλα η εκδήλωση πλαισιώθηκε από live cooking, οινογνωσία και γευσιγνωσία ελαιόλαδου.

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος, δήλωσε μεταξύ άλλων:

 O γαστρονομικός τουρισμός είναι υψίστης σημασίας για προορισμούς όπως ο Δήμος Σπάρτης λόγω των εξαίρετων τοπικών του προϊόντων που σε συνδυασμό με την πλούσια ιστορία του και τον πολιτισμό συνθέτουν μια διαλεκτική σχέση μεταξύ γεύσεων, ιστορίας εθίμων, πολιτισμού και ανθρώπων.

Οι προοπτικές του γαστρονομικού τουρισμού είναι σημαντικές εφόσον, βάσει μελετών, διαπιστώνεται ότι το γαστρονομικό ενδιαφέρον αποτελεί τον δεύτερο λόγο επιλογής πολλών προορισμών  για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Συνεπώς, η βάση για τη διαμόρφωσης μιας αξιομνημόνευτης γαστρονομικής εμπειρίας, θα πρέπει να αφορά το τρίπτυχο «τοπικότητα, αυθεντικότητα, ποιότητα» το οποίο η Σπάρτη αναμφίβολα διαθέτει επαρκώς.

Check Also

Διακρίσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στον 9ο διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας

Μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση από επαγγελματίες της γεύσης για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον 9ο …

G-EZ117CQG76