UA-49499200-1

Με επιτυχία η έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Παπαναστασίου στη Σπάρτη

8.4.2016_Με επιτυχία η έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Παπαναστασίου στη Σπάρτη

Ιδιαίτερη επιτυχία παρουσίασε η έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Παπαναστασίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από 1 έως 6 Απριλίου 2016, στην Πνευματική Εστία Σπάρτης. Η έκθεση με τίτλο «ωραίο… το άγνωστο», περιλάμβανε 19 έργα.

Η Κατερίνα Παπαναστασίου είναι μια νέα καλλιτέχνιδα, η οποία ξάφνιασε ευχάριστα με την πρώτη της έκθεση στη Σπάρτη. Τα έργα της, όπως λέει η ίδια, είναι εμπνευσμένα από το άγνωστο, μέσα στο οποίο αποφασίζει να ταξιδέψει και να μας ταξιδέψει με τον δικό της τρόπο.

8.4.2016_Με επιτυχία η έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Παπαναστασίου στη Σπάρτη_1

Στα έργα της αναδύονται από το υποσυνείδητο, μνήμες μορφοποιημένες σε εικαστική δημιουργία, ενώ όπως επισημαίνει η ίδια χαρακτηριστικά: «Ολόκληρη η συλλογή είναι η τέχνη που μορφοποιεί και ζωντανεύει πράγματα που το μάτι προσπερνά. Αυτή η διάσταση είναι η πραγματικότητα του ψυχισμού της καλλιτέχνιδας, περασμένη μέσα από το φίλτρο της όρασης και της ενόρασης…».

Με μια επόμενη, πιο προσεκτική εσωτερική ανάγνωση, διαπιστώνεται ότι μεταξύ καλλιτέχνιδας και θέματος ενυπάρχει μια αέναη «συνομιλία», μέσω της οποίας κάθε αντικείμενο μετασχηματίζεται τρισδιάστατα, αποδίδοντας όλες τις πτυχές και τις οπτικές γωνίες. Η απεικόνιση ξεπερνά ακόμα και την υψηλότερη φωτογραφική ανάλυση. Δουλεύει με δυο εστίες φωτός που η μια εισχωρεί στην άλλη. Το άσπρο-μαύρο ενώνονται σε μια απέραντη «ασπρόμαυρη αρμονία», όπου οι μνήμες και το όραμα παρεμβάλλονται ανάμεσα στο θεατή και στα έργα.

ΦΩΤΟ: Photoreporter.gr

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76