UA-49499200-1

Μαθήματα φιλίας από τη λογοτεχνία

6.6.2015_Μαθήματα φιλίας από τη λογοτεχνία

Η φιλία έγινε βασικό θέμα πολλών μυθιστορημάτων, ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Εμείς διαλέξαμε 3 σημαντικά λογοτεχνικά έργα που αποτυπώνουν τη φιλία με τρεις εντελώς διαφορετικούς τρόπους.

Το σπίτι του ύπνου – Jonathan Coe

Το εξαιρετικό αυτό μυθιστόρημα του Coe περιγράφει στις σελίδες του τις ιστορίες μιας παρέας φίλων επί σειρά ετών.

Συναντηθηκαν για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο και στη  συνέχεια επανεμφανίζονται απροσδόκητα ο ένας στη ζωή  του άλλου. Ανάμεσά τους όμως, η σχέση της Sarah και του Robert –που αγγίζει τα όρια του ειδυλλίου- είναι τρυφερή και γλυκόπικρη. Το βιβλίο αυτό ιδιαίτερα περιγραφικό και ελαφρώς αστείο, είναι γραμμένο με συμπόνια και αγάπη προς του ήρωές του.

Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας – Oscar Wilde

Η συγκινητική ιστορία του «Ευτυχισμένου Πρίγκιπα» είναι η ιστορία της φιλίας ανάμεσα σε ένα άγαλμα και σε ένα χελιδόνι. Το άγαλμα στεκόταν ψηλά σε ένα βάθρο κι από εκεί αγνάντευε την πολιτεία. Το χελιδόνι πληγωμένο από τον άτυχο έρωτά του προς μια κουφαηδόνα, φώλιασε κοντά του και μαζί μοιράστηκαν δυνατές στιγμές κι εμπειρίες, δίνοντας μάθημα ζωής σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες τους.

Eroica – Κοσμάς Πολίτης

Το μυθιστόρημα του Πολίτη είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο του έργο, πυκνογραμμένο, γεμάτο με εμπειρίες από την εφηβική περίοδο, που ταυτίζεται με τη φιλία και τον έρωτα. Ο Πολίτης μέσα από τις εμπειρίες εφήβων αναζητά την αυθεντικότητα και την ξεγνοιασιά των νιάτων. Το βιβλίο του είναι όμως, βαθιά πεσιμιστικό, καθώς γίνεται σαφές ότι η γνησιότητα και η αυθεντικότητα των ηρώων του ανήκει στη φαντασία και μόνο.

Πηγή: clickatlife.gr

 

Check Also

Δύο βιβλία με άρωμα Κρήτης σε audiobooks του Ορέστη Μανούσου

Δύο νέα audiobooks  με άρωμα Κρήτης, έρχονται να προστεθούν στην ακουστική βιβλιοθήκη των Εκδόσεων Anubis …

G-EZ117CQG76