UA-49499200-1

Μήνυμα ενότητας στη Σκωτία από τη βασίλισσα Ελισάβετ

20.9.2014_Μήνυμα ενότητας στη Σκωτία από τη βασίλισσα ΕλισάβετΤη βεβαιότητα της ότι οι Σκωτσέζοι θα καταφέρουν να ενωθούν σε ένα πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού έπειτα και από τις διαχωριστικές γραμμές που προέκυψαν με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής του από το Ηνωμένο Βασίλειο, εξέφρασε η βασίλισσα Ελισάβετ.

«Για πολλούς στη Σκωτία και σε άλλες περιοχές, σήμερα είναι μια ημέρα έντονων συγκινήσεων και αντίθετων συναισθημάτων, μεταξύ συγγενών, φίλων και γειτόνων. Αυτή, φυσικά είναι η φύση της εύρωστης δημοκρατικής παράδοσης που απολαμβάνουμε σε αυτήν τη χώρα. Όμως δεν έχω αμφιβολία ότι αυτά τα συναισθήματα θα απαλυνθούν από την κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων», σημείωσε η βασίλισσα Ελισάβετ σε ένα από τα σπάνια μηνύματά της.

«Τώρα, καθώς προχωράμε προς τα εμπρός, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι παρά τις διάφορες απόψεις που εκφράστηκαν το κοινό μας στοιχείο είναι η διαρκής αγάπη μας για τη Σκωτία και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που μας ενώνουν όλους», πρόσθεσε η βασίλισσα.

Και το γραπτό της μήνυμα καταλήγει ως εξής: «Γνωρίζοντας τον σκωτσέζικο λαό, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι Σκωτσέζοι, όπως και οι άλλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ικανοί να εκφράζουν ισχυρές πεποιθήσεις και στη συνέχεια να συνενώνονται και πάλι, σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και υποστήριξης, να εργάζονται εποικοδομητικά για το μέλλον της Σκωτίας και όλων των περιοχών της χώρας” τονίζει η βασίλισσα στο γραπτό μήνυμά της.

Σημειώνεται πως οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Σκωτίας ηττήθηκαν, με ποσοστό 45% καθώς το 55% των Σκωτσέζων ψήφισε υπέρ της παραμονής της περιοχής στους κόλπους του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76